Gå til sidens hovedinnhold

- Kan straffes for uthenging

Ekspert sier Marianne Aulies uthenging av navngitte kjendiser som sex-overgripere er injurierende.

Det var på mandagens Mina på P3 at klovnekunstner Marianne Aulie navnga to norske superkjendiser som skal ha forsøkt å voldta henne for 14 år siden.

NA24 - din næringslivsavis

Et klart overtramp, mener injurieadvokat Per Danielsen. Han mener at de berørte personer her kan ta fatt i saken dersom de ønsker det.

Les også: Sex-sjokk på direkten

- NRK går fri
- Dette er injurie, ja, i tillegg til at det er et eldgammelt forhold. Det handler jo litt om privatlivets fred, sier Danielsen til NA24.

NRK er imidlertid ikke ansvarlig for sex-uthengningen, mener Danielsen. Han peker på at det er vide grenser for hva som kan gå direkte. Men dersom redaksjonen burde ha forstått at dette ville bli sagt, har de et ansvar, mener Danielsen.

Marianne Aulies «sex-outing» på P3 har mandag skapt voldsomme reaksjoner, og telefonen står ikke stille hos den omstridte kunstneren.

- Handler ikke om det
- Ble det enda voldsommere enn du hadde ventet?

- Ja, du kan du si. Livet tar uventet vendinger hele tiden, sier Aulie til NA24.

- Per Danielsen mener det du har sagt er åpenbare injurier¿

- Det er noe jeg trenger ro rundt meg for å snakke med deg om. Det er ikke det dette handler om, for å si det sånn, sier Aulie, og lover å ringe tilbake.

- Som lyn fra klar himmel
Det har foreløpig ikke lyktes NA24 å få tak i noen av de to sex-uthengte kjendisene for en kommentar.

- Dette det var kraftige påstander, og de kom som lyn fra klar himmel på meg, sa imidlertid manageren til en av de to kjendisene til NA24 tidligere mandag.

Manageren har ennå ikke snakket med den overgrepsbeskyldte kjendisen, og kan dermed ikke gå inn på saken i større detalj, eller si noe om hvordan de vil forholde seg til de alvorlige anklagene.Flere publiserte navnene

NRK har nå tatt vekk innslaget fra sine nettsider, men flere nettsteder har i korte perioder hatt navnene på de to påståtte overgriperne liggende ute.

Ansvarlig redaktør i Avis2, Dag R. Stenberg, sier til NA24 at det hadde gått litt fort i svingene.

- Han ene journalisten satt og hørte på radioopptaket og siterte det da. Da vi så at de andre nettavisene holdt navnet skjult, kom vi, etter en vurdering, til at også vi ville holde det skjult, sier Stenberg til NA24.

Ifølge Stenberg lå navnene bare ute i et par minutter, men han regner med at det vil spre seg nokså raskt uansett.

- Du er ikke redd for eventuelle søksmål?

- Nei, nå har vi jo fjernet det. Det er ikke vi som har gått ut med dette, men NRK i direktesending. Det lå bare ute i et par minutter. Det er ikke mange personer som har lest det.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget