NA24.no

- Kanal 24 mangler livssyn

Sist oppdatert:
Sender ikke mange nok timer med livssynsprogram.

Det er i allmennkringkastingsrapporten fra Medietilsynet at radiokanalen får kritikk for å ikke ha nok livssynsprogram.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Alvorlig
Kanal 24 er forpliktet i henhold til konsesjonen å sende 95 timer med livssynsprogram i året. Dette er radiokanalen forsøkt å gjøre gjennom sine to program Ærlig Talt! og Møteplassen, men klarte ikke mer enn 64 timer, hvilket er en forbedring fra 2005 da kanalen sendte 59 timer.

- Vi tar jo det alvorlig, vi måtte gjør endringer av sendingene i løpet av fjoråret. Det var summen av en del redaksjonelle vurderinger som gjorde at vi ikke hadde et tilbud ute i en perioder og det gjør at vi totalt sett ikke kommer opp til timetallet. Der må vi bare skjerpe oss og bli bedre, sier Kanal 24-sjef, Jan Erik Pedersen, til NA24 Propaganda.

Les rapporten her (.pdf).

En sanksjon innebærer at kanalen får en advarsel om at konsesjonen brytes og at dette må utbedres.

Gjentakelse
I fjor ble Kanal 24 ilagt sanksjon av samme årsak.

- Ja, det gjorde vi, akkurat som alle andre kringkastere. Det er alvorlig nok å få sanksjon. Vi jobber hardt og målrettet mot å fylle våre konsesjonskrav, og det er en tung liste. Når det er sagt er det jo ikke et problem å bare fylle tiden med temaet, men det handler jo om kvalitet også. Det er uaktuelt å sende noe som ikke er kvalitativt godt nok.

Medietilsynet har lagt vekt på i sin sanksjonsvarsel at Kanal 24 ikke har vist noen betydelig forbedring i sitt tilbud av livssynsprogram.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere