NA24.no

- Kaos etter ulovlig SAS-streik

Sist oppdatert:
Tre Oslo-fly til København er innstilt og det er kaos i Danmark.

Selskapets kabinpersonale la ned arbeidet onsdag morgen. Dermed er det uregelmessigheter og avlysninger av flere avganger på Kastrup, flyplassen i den danske hovedstaden.

NA24 - din næringslivsavis

Tre fly er innstilt fra Oslo til København.

- Dette er en ulovlig aksjon blant SAS-ansatte i Danmark. De er i forhandlinger og har ikke anledning til å streike nå, sier Thomas Midteide, infromasjonssjef i SAS Braathens, til NA24.

Påvirker ikke SAS Braathens, men...
Akkurat nå er alle SAS-fly fra Danmark rammet av aksjonen. Men også Gardermoen Lufthavn blir påvirket av de danske kabinansattes aksjoner.

- Dette påvirker ikke trafikken til SAS Braathens, men det er SAS Danmark som opererer ruten mellom Oslo og København, sier Midteide.

Dermed er det vanskelig å komme seg til Danmark.

- Det kommer ingen fly fra Danmark, så vi har ingen å sende tilbake. Foreløpig er det tre innstilte fly fra Oslo tl København. Vi prøver å booke om, men vi må regne med en del forsinkelser. København er det vanskeligste stedet å komme seg til akkurat nå, sier Midteide.

Håper på rask løsning
SAS' danske informasjonssjef Jens Langergaard sier til nyhetsbyrået Ritzau at det er snakk om en hard kjerne som har hindret kolleger i å møte på arbeidet.

- De har gang i en overenskomststridig arbeidsnedleggelse, og vi er i ferd med å be deres ansvarlige sørge for at de straks gjenopptar arbeidet.

- Vi forventer at de går tilbake til arbeidet med det samme, når deres forhandlere får fortalt dem at dette kan de ikke gjøre. Derfor håper vi på å kunne gi kundene en svært mye lysere beskjed i 10-tiden, sier Langergaard til Ritzau.

Midteide håper trafikken i Oslo er normal igjen i løpet av ettermiddagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere