NA24.no

Foto: Knut Falch / SCANPIX (SCANPIX)

- Kapitalister, foren eder!

Sist oppdatert:
- Aldri har kapitalistene hatt det så bra, hevder finansmann.

Finansmann Robert Weil oppfordrer i den svenske avisen Dagens Nyheter kapitalistene til å samle seg.

NA24 - din næringslivsavis

- Aldri har de svenske kapitalistene hatt det så bra som nå. Da burde de også engasjere seg i samfunnsbyggingen, mener finansmannen.

For snart ti år siden oppfordret han i samme avis kapitalistene til å samle seg for å takke arbeiderne, som har gitt så mye for at kapitalistene skulle få enda mye mer i en epoke som har vært preget av at fordelingen har tilgodesett de rikeste.

- Vi kapitaliser har fått det enda bedre. Vi har fått skattelettelser som vi ikke hadde våget å drømme om for ti år siden, skriver han videre.

Så løfter han parolen. Weil hevder at med penger følger ansvar:

- Det finnes mange kapitalister som tar samfunnsansvar, men altfor mange synes åpenbart at det ikke har noe med dem å gjøre. Det er utilgivelig kortsiktig. Penger gir makt og med makt følger alltid ansvar. Det er politisk uholdbart om eliten lever i velstand, mens samfunnet for øvrig trekkes ned av store problemer og at mange av de institusjoner som skal opprettholde samfunnet forfaller. På sikt undergraver dette markedsøkonomien, som er avhengig av et velfungerende samfunn, skriver finansmannen.

Han mener at kapitalistene har ansvar for å bevare demokratiet, og at nå må kapitalistene gå sammen - for å bygge samfunnet - og bevare kapitalismen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere