NA24.no

- Kina er grovt overpriset

Etter tre dagers oppgang skulle det ikke mer enn en pekefinger til før børsene falt.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Alan Greenspan advarte om at kinesiske aksjer kan få et dramatisk tilbakefall. Og aktører i regionen sier seg enig med den gamle ringreven.

NA24 - din næringslivsavis

- Kinesiske aksjer er kraftig overpriset, noe som er en bekymring for mange investorer i Asia, sier forvalter Tom Murphy, ifølge Bloomberg.

- Kina er enda ett av disse klassiske heite og spekulative markedene som vil ende i tårer. Det er vanskelig å være aggressiv på noe for tiden fordi alle har gjort det så bra, sier Hugh Toung, en annen forvalter, ifølge Bloomberg.

BHP Billiton Ltd. og Taiwans Semiconductor Manufacturing Co. falt på bekymringer om at et fall i de kinesiske aksjene ville spre seg til andre markeder, BHP Billiton falt også på svakere metallpriser. Kinas hovedindeks CSI 300 raste med 1,8 prosent fra å ha åpnet til rekord.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley falt med 0,3 prosent til 149,54 poeng natt til torsdag norsk tid.

Denne indeksen falt med syv prosent de fire dagene som kom etter at Kina-børsene raste i slutten av februar. 27. februar raste de kinesiske aksjene det meste de har gjort på ti år, og det ga ringvirkninger på børsene verden over. Verdier for 3300 milliarder dollar forsvant.

Hovedindeksen falt i hele regionen i natt, med unntak av New Zealand, Pakistan og på Filippinene. Markedene i Hongkong og Sør-Korea holdt stengt grunnet helligdager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere