*Nettavisen* Økonomi.

- Kjøp aksjer billig nå

Aksjonærforeningen mener det er mye lurere å gå inn i aksjer i dag enn for et par måneder siden.

Børsfallet skaper tilfeller av panikk. Aksjonærforeningen oppfordrer folk til å forholde seg rolige, og endatil oppfordrer den til å gå inn i markedet nå.

NA24 - din næringslivsavis

- Hvis jeg ikke hadde vært inne fra før, men vurderte å gå inn for et par måneder siden, er det bedre å gå inn i dag enn da, så sant jeg har langsiktig perspektiv og jevn og trutt sparing. Det er mye billigere nå, sier Bernt Bangstad, talsmann i Aksjonærforeningen til NA24.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Aksjonærforeningen)

Han understreker at om du allerede er inne i markedet, må du ikke trekke deg ut.

- Men hvis du har vært inne i markedet i noen måneder må du for all del fortsette sparingen, sier Bangstad.

Aksjonærforeningen har som overordnet mål at aksjeinvesteringer skal være langsiktige, og vil ikke komme med tips om hvordan man kan tjene penger på fallet - ved for eksempel selge lånte aksjer for så å kjøpe dem tilbake til en lavere pris - såkalt «shorting».

- Aksjonærforeningen er veldig opptatt av at bruk av shorting og opsjoner skal inngå i et langsiktig perspektiv. Derfor er det feil av oss å oppfordre folk til å kaste seg på virkemidler de ikke kjenner fra før. Våre medlemmer tenker langsiktig og har mental beredskap og strategi for forskjellige situasjoner. En langsiktig strategi er å bruke shortsalg i situasjoner som dette. Jeg vil ikke anbefale folk å bruke slike virkemidler som spekulasjon. Det innebærer veldig stor risiko. Men som del av en langsiktig strategi, kan både shorting og opsjoner være strålende. Men det skal være gjennomtenkt, sier Bangstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.