*Nettavisen* Økonomi.

- Kjøp finansaksjer

Foto: (Danske Bank)

Danske Bank ser for seg aksjeopptur etter jul.

Det første skrittet på veien mot en åpnere politikk rundt Danske Banks analyser og ekspertkunnskap offentliggjøres bankens analyse «Aksjestrategi 2010». Den inneholder Danske Bank forventninger til aksjemarkedene de kommende årene, og den inneholder detaljerte og konkrete forslag til investeringsstrategier.

Danske Bank opererer med beskjedne forventninger til markedene de neste seks månedene, idet verdensøkonomien fortsatt kjører med nedsatt yteevne. Banken venter at aksjemarkedene vil være 5 til 10 prosent lavere enn idag ved årets slutt.

Men Danske Bank ser for seg en høyere vekst i 2011 og investorene anbefales å ha en høyere andel aksjer i finanssektoren enn normalt, inntil veksten tiltar. Analysen anbefaler også aksjer i fremvoksende økonomier, som har rom for en langt større vekst og avkastning enn aksjer plassert i vestlige OECD økonomier, skriver epn.dk.

Ifølge analysen kan det se ut som om 2011 blir et positivt år i aksjemarkedene. Selv om de vestlige landene fortsatt vil en beskjeden vekst og finansmarkedene langsomt normaliserer seg. Banken forventer at aksjemarkedene vil stige med 10 - 15 prosent både i Norden og på verdensbasis etter nyttår.

I tiden fremover vil Danske Bank offentliggjøre utvalgte analyser eller konklusjonene fra analysene. Samt at pressen vil bli informert i forbindelse med offentliggjøringene.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.