NA24.no

- Kjøp dollar

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Storbank har snudd. Nå råder de kundene til å kjøpe dollar.

Dollaren har den siste tiden vært sterk både mot euro og norske kroner. I morgentimene tirsdag var ble dollaren notert til over syv kroner. Også mot euro har valutaen vært sterk den siste tiden ettersom markedet har forventet ytterligere svekkelse av økonomien i eurosonen.

NA24 – din næringslivsavis

Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) går ut i et analysenotat tirsdag morgen og snur i sitt syn på dollaren.

- Vår forventning om en midlertidig bedring av risikoappetitten forrige uke var feil, skriver SEB i notatet. Når lysten på å ta risiko faller søker investorer en trygg plasseringshavn, og det er amerikanske statspapirer. Dette bidrar i sin tur til større etterspørsel etter dollar, på bekostning av for eksempel euro.

DISKUTÈR HER:Hvilken vei skal dollaren?

Mer eksotiske valutaer, som norske og svenske kroner er et eksempel på, vil også få unngjelde.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nå forventer SEB at risikoappetitten vil holde seg lav en stund til, og de forventer at defensive valutaer som japanske yen og dollar vil dra nytte av dette scenariet. Valutaer til europeiske utviklende økonomier vil være under kraftig press.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

- Skandinaviske valutaer er forventet å være i skuddlinjen så lenge risikoappetitten ikke bedrer seg, skriver SEB i analysenotatet.

Les også: Dollaren over syv

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere