NA24.no

- Klokt og ryddig

Sist oppdatert:
Ap-politiker mener det står respekt av at Eivind Reiten trakk seg som styreleder.

- Man kan aldri bli fornøyd med en sånn sak. Jeg synes det som har skjedd er trist for det nye selskapet. Men når vi kom til det punkt at Reiten tok beslutningen som han tok, så synes jeg det var riktig og ryddig, sier Steinar Gullvåg (Ap) i Stortingets næringskomité.

NA24 - din næringslivsavis

Han har vært uttalt kritisk til Eivind Reiten som styreleder i den nyfusjonerte oljegiganten, en kritikk han blant annet begrunnet i de strenge etiske reglene som stilles til statlig eide selskaper. Blant annet i forbindelse med korrupsjon, som er omtalt i eierskapsmeldingen regjeringen la frem i fjor.

Håper på ro rundt selskapet
Gullvåg mener Reiten nå har bidratt til at det blir ro rundt det nye selskapet og at granskingen som nå gjennomføres av Valla-gransker Jan Fougner tyder på at Hydro tar denne saken seriøst.

Ifølge pressemeldingen fra Hydro tyder undersøkelser så langt på at Hydro kan ha hatt mer omfattende kontakt og mer aktiv bruk av det aktuelle konsulentselskapet i Libya enn det som tidligere har kommet frem.

Men om dette bør få konsekvenser for Reitens stilling som konsernsjef i Hydro, vil ikke Gullvåg svare på.

- Vi får avvente hva som nå skjer med denne saken. Jeg er ikke i stand til å mene noe om akkurat det, sier han til NA24.

Politisk skyteskive

Høyres Torbjørn Hansen mener at beslutningen til Reiten om å trekke seg fremstår som klok og ryddig og at det ville være problematisk for det nye selskapet, gitt Statoils korrupsjonshistorikk, å ha en så alvorlig sak heftet ved seg.

- Reiten var ikke en del av Iran-affæren, men Statoil er ekstra sårbare for korrupsjonssaker etter det. Jeg mener det er grunn til å tro at Reiten har tatt en klok og ryddig beslutning, sier Hansen til NA24.

Likevel mener han Reiten, og andre styreledere og toppledere i statseide bedrifter, har vært politiske skyteskiver for de rødgrønne den siste tiden.

- Og Reiten har vært særlig eksponert for dette, sier han, og har blant annet opsjonssaken i tankene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere