NA24.no

- Kom for å banke Røkke

Sist oppdatert:
- Se og Hør-journalist troppet opp på Aker Brygge etter Røkkes drapstrusler.

Det hevder tidligere sjefredaktør Knut Haavik overfor Kanal 24. Hør intervjuet med Haavik her

Onsdag skrev Finansavisen om utdrag fra boka «En helt vanlig dag på jobben», der tidligere Se og Hør-journalist Håvard Mælnes skriver om sin karriere i ukebladet.

NA24 - din næringslivsavis

I utdraget skriver Mælnes hvordan han ble truet av Kjell Inge Røkke etter at journalisten hadde hatt et ukeblad-oppslag om konas luksusferie der hun angivelig «levde et liv i sus og dus med champagnebobler og kaviar». Les egen sak her.

Kagge bekrefter
Røkke ringte opp Mælnes og sa blant annet «Jeg skal drepe deg, du skal dø, du skal dø». Ifølge Finansavisen skulle Røkke også sette torpedoer på Mælnes.

- Jeg får ikke lov til å kommentere dette. Nei, jeg mener, jeg vil ikke kommentere dette før boken foreligger, sier Håvard Melnæs til NA24. Han vil overhodet ikke si mer før boken foreligger fredag.

Til NA24 bekrefter forlagssjef Erling Kagge at episoden blir omtalt i boken under kapittelet «Du er verre enn en dritt».

- Røkke kommer her med meget røffe trusler overfor forfatteren Håvard Melnæs, sier Kagge men avviser at det i boka kommer referanser til torpedomiljøet. Les egen sak her

- Mælnes troppet opp
Tidligere sjefredaktør Knut Haavik forteller om en annen side av saken til Kanal 24. Han sier at han husker saken godt.

- Jeg kjenner ikke detaljene utover at han skulle sette torpedoer på Mælnes.

- Hvordan grep dere tak i saken?

- Jeg mener å huske at Mælnes troppet opp på Aker Brygge og tuet med å gjøre opp med Røkke fysisk. Jeg mener å huske at det ble en komisk avslutning på det hele, sier Haavik til Kanal 24. Haavik sier at Mælnes og Røkke skværet opp.

- Hvorfor ble det ikke politianmeldt?

- Nei, det er kjent at Røkke har et ganske hissig temperament. Man mente vel at det ikke var noe bak truslene, men at det var et raseriutbrudd. Man bør vel ikke være for ømskinnet i vår bransje, sier Haavik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere