NA24.no

- Komplett flykaos

Foto: Thomas Olsen
Sist oppdatert:
Flypassasjerer opplever forsinkelser og kanselleringer på flyplassene fredag.

Det var morgentåke på Trondheim Lufthavn Værnes som skapte kaoset fredag. Den tette tåka gjorde at to fly måtte omdirigeres til Östersund. Problemene på Værnes forplantet seg videre i rutenettet, og dermed var kaoset komplett på en travel fredag.

Nettavisens journalist Thomas Olsen har ventet i over tre timer på Flesland for å komme seg til Oslo.

- Det er komplett kaos. Avgangshallen er stappfull av folk, og det er blitt så varmt her nå at folk kler av seg, forteller Olsen.

Olsen forteller blant annet at folk som skulle flydd til Newcastle i to-tiden fredag, må vente til langt utpå natta før de kommer seg av gårde.

Over 100 forsinkelser
Ved Oslo Lufthavn Gardermoen har halvparten av dagens 233 flyginger vært forsinket, verst rammet er de store flyselskapene med kun 40 prosent punktlighet.

- Problemene har berørt 13-14 av våre flyginger. Sju fly kunne ikke lande og måtte vende tilbake fra Værnes på grunn av tåka, sier Thomas Midteide, informasjonssjef i SAS, til Nettavisen.

Midteide har ikke tall på hvor mange SAS-passasjerer som er rammet av forsinkelser. Til tross for at landingsforholdene Værnes nå er gode, er ikke forsinkelsene over. Både fra Flesland i Bergen og Gardermoen, er en rekke flyavganger utsatt eller kansellert.

- Vi regner med at flyene skal være i rute igjen i løpet av kvelden, påstår Midteide.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tåken forplanter seg
Også Norwegian har hatt problemer med sine flyginger fredag. To Norwegian-fly ble direkte rammet av Værnes-tåka, men utover dagen forplantet problemene seg.

- Når en får tåke ett sted, så får det fort konsekvenser og ringvirkninger andre steder. Fredag er en lite heldig dag å få slike problemer på, men vi håper å være i rute igjen i løpet av kvelden, sier informasjonsdirektør i Norwegian, Anne Grete Ellingsen, til Nettavisen.

Sjekk om ditt fly er forsinket eller innstilt her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere