NA24.no

(Scanpix)

- Kontanter rett i safen

Den amerikanske bedriften Sentry Group har satt salgsrekord under blodbadet på børsene.

- Når folk er nervøse finnes det ikke bedre steder å gjøre forretninger enn innen sikkerhet, skriver det amerikanske nettstedet Democrat & Chronicle.

NA24 - din næringslivsavis


Kraftig økning
Angsten for at flere banker skal kollapse øker i takt med omsetningen til det Pittsford-baserte safeselskapet Sentry Group. Det selger safer for oppbevaring av penger.

- Detaljsalget av våre safer er opp 50 prosent på årsbasis, og hele 20 prosent de siste ukene, sier konsernsjef Jim Brush til nettstedet.

Han forteller at selskapet opplever en bust hver gang det er nedgang i økonomien.

- Siste gang dette skjedde var på begynnelsen av 90-tallet, sier Brush.

Etablert i 1930
John Brush Senior klekket ut sin forretningsside under den store depresjonen på 30-tallet med å lage safer for oppbevaring av penger og andre verdisaker.

- Det er bedre å ha pengene i safe enn under madrassen, har vært gamlefar Brush slagord siden forrige gang børsene kollapset.

Nå er det igjen «heydays» for salget av safer i USA.

Økt kriminalitet
Los Angeles-baserte Dean Securities Safe Company opplever akkurat det samme som Sentry med økt salg, men frykter økt kriminalitet i området.

- Men det enorme salgshoppet er uten sidestykke, sier salgssjef Bo Peterson til nettstedet. Man må 30 år tilbake for å finne et tilsvarende hopp og Internett-salget er opp hele 40 prosent for Dean Securities de to siste månedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere