- Kopierte kundenes kredittkort

Taxisjåføren skal ha kopiert kredittkortene til 71 kunder. Slik unngår du at kontoen din blir tappet.

24.02.07 09:41

(iOslo.no) Neste mandag starter en av norgeshistoriens største skimmingsaker. Til sammen 21 personer skal være involvert i innføringen og bruken av falske kredittkort.

LES OGSÅ: Skimmet for fem millioner

De falske kortene ble ført inn fra England, men svindelligaen forsøkte også å ramme norske kortholdere.

- Kopierte 71 kort
En av de tiltalte, en 23 år gammel mann, kopierte 71 kredittkort mens han jobbet som taxisjåfør i Norgestaxi, står det i tiltalen fra politiet.

- Han hadde festet en skimmer til kortleseren i taxien. Disse skimmerne er veldig vanskelige å oppdage, sier politiadvokat Trude Maren Buanes ved Romerike politidistrikt til iOslo.no.

Ligaens antatte bakmann (35) skal ha vært involvert i også dette svindelforsøket.

Anbefaler kredittkort
Mens de utenlandske kortene ble brukt flittig, tror ikke politiet svindlerne rakk å bruke de norske kortene.

- Så langt er det ikke noe som tyder på at disse kortene er brukt, sier Buanes.

På tross av den omfattende kortkopieringen, vil ikke Buanes fraråde folk å bruke kredittkort i taxi.

- I motsetning til debetkort, blir ikke kredittkort belastet med en gang. Hvis et kredittkort har vært belastet med en betalingstransaksjon som innehaver ikke har foretatt, er det kredittkortselskapets ansvar å bevise at det er innehaver som har foretatt denne betalingen, sier Buanes.

- Samarbeidet med utesteder
Kredittkortselskapene American Express, Visa og Mastercard ble svindlet for hele 5,3 millioner kroner i perioden ligaen herjet.

Bakmannen brukte de kopierte kortene på flere restauranter og butikker. Politiet mistenker at på 15 av stedene var butikk- eller restaurantinnehaver involvert i svindelen, mot betaling.

Et eksempel på kortsvindelen er på XO Cafe i perioden april og mai 2004. Der tok svindlerne ut totalt 2.325.242 kroner på falske American Express-, Visa- og Mastercardkort. Fem personer med tilknytning til det konkursrammede utestedet skal ha samarbeidet med ligaen, men er tiltalt i en separat sak hos Oslo-politiet.

Les flere saker på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag