*Nettavisen* Økonomi.

- Krematorium dumper halvbrente lik

Den skyhøye oljeprisen har ført til groteske og illeluktende resultater.

08.12.07 19:26

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den verste drivstoffskvisen Kina har opplevd på flere år har ført til at et krematorium har begynt å dumpe delvis brente lik i en grøft for å spare inn på dieselkostnadene, ifølge South China Morning Post.

NA24 - din næringslivsavis

Flere hundre innbyggere i landsbyen Hengyang har forsøkt å sperre hovedveien for å hindre bilene i å levere likene til stedet.

Ekstrem stank
Krematoriet åpnet for to år siden, men det er først den siste tiden at innbyggerne har lagt merke til virksomheten, grunnet den uholdbare stanken likene avgir.

- Jeg og noen andre innbyggere har forsøkt å åpne en av posene de kastet ut og vi fant menneskebein og etterlevninger som ikke var fullstendig kremert. Vi så også blodige organer som kan ha blitt fjernet før kremasjonen. Det er forferdelig og inhumant. De ønsker bare å spare penger, sier en myndighetsperson i landsbyen, Xiao Gaoyi, ifølge avisen.

Innbyggerne sier at krematoriet bruker diesel til å kremere likene, men etter at dieselprisene har steget til himmels de siste månedene, har krematoriet begynt å fjerne innvollene før de brenner likene - da det reduserer mengden med drivstoff som behøves.

Dyrt drivstoff
Fra oktober til november har Kina opplevd den verste drivstoffskrisen på fire år, da prisforskjellene på statlig regulerte innlandspriser og markedsstyrte internasjonale priser har tvunget kinesiske raffinerier til å kutte produksjonen, ifølge Reuters.

Den 1. november steg prisene på diesel og bensin innenlands i Kina med ti prosent, noe som var den første prisøkningen i landet på nesten ett og et halvt år. Tross prisøkningen har det ikke hjulpet raffineriene slik at de faktisk tjener penger på produksjonen.

Drivstoff har blitt rasjonert i flere regioner av det enorme landet og det har vært lange køer ved landets bensinstasjoner.

De internasjonale dieselprisene har steget i takt med at oljeprisen, som diesel destilleres fra, har nådd rekordhøyder.

HTML EMBED

Følg oljeprisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.