- Krever veldig mye av familien

Foto: (Scanpix)

Reiten går av etter syv år som Hydro-topp.

12.01.09 13:07

- Jeg har sett at helt siden jeg tok over denne jobben at syv, åtte år i en slik stilling representerer et fornuftig og riktig tidsperiode for en så krevende stilling, sier Eivind Reiten, avtroppende konsernsjef i Hydro, til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Mandag morgen kom den overraskende melingen om at Reiten trekker seg som konsernsjef i Hydro.

- Kan ikke være helt eksakt
- Man kan aldri være helt eksakt og presis når det gjelder slike tidsfrister. På våren ville jeg begynne åtteårsdagen for sjef i Hydro. Det var bakgrunnen for at jeg i november gav styret beskjed om at jeg vurderte å trekke meg tilbake, sier Reiten.

Han legger ikke skjul på at hensynet til familien var en medvirkende årsak til at nok var nok.

- Det å sitte på toppen av et så stort konsern, krever veldig mye av familien. Det må være en tidsavgrensning på perioden hvor Hydro skal ha forkjørsrett i praktisk talt ett og alt. Det er også en del av summen av at jeg gikk til styret og gav den beskjeden. Så enkelt, så greit og så velordnet er dette, oppsummerer Reiten.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

- Hva skal du gjøre nå?

- Svaret på det spørsmålet er veldig enkelt, det har jeg ikke bestemt meg for. Men tanken er å innrette meg slik at jeg får noe mindre belastende arbeidsdager. Men jeg har ikke kunne føre samtaler med andre mens jeg har sittet som Hydro-sjef i denne perioden, så ingen ting er klart, sier Reiten, som står fast bestemt på at avgangen ikke har noe som helst med Libya-skandalen å gjøre.

Se intervju med TV 2 Nyhetskanalen. Artikkelen fortsetter under videovinduet.

282231

- Veldig lang periode
Reiten peker også på at det er svært få konsernledere igjen i norske selskaper, som var konsernsjefer da Reiten tok over som Hydro-topp.

- Så syv, åtte år er en veldig lang periode, mener Reiten.

Hydros styreleder, Terje Vareberg, sier han ble overrakset da han fikk beskjeden fra Reiten om at han ville gå av.

- Slike ting kommer alltid overraksende, men jeg var likevel klar over at dette kunne skje, fordi Reiten har sittet lenge som toppsjef. Så jeg var mentalt forberedt, men når slike beskjeder kommer, blir man alltid overrasket, forklarer Vareberg.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag