NA24.no

- Krisen er over

Foto: Montasje/Sara Marie Vollset (Nettavisen)
Neste halvår vil det igjen bli opptur for økonomien, mener Skagen.

I en stor rapport kommer de innflytelsesrike Skagenforvalterne med sitt syn på den globale økonomien. De mener at tiden er inne for en opptur.

NA24 - din næringslivsavis

- Global økonomi går trolig over fra nedgangskonjunktur til oppgangskonjunktur fra halv- årsskiftet. Men det er usikkert hvor raskt økonomien vil vokse, og det vil trolig være betydelig forskjell mellom landene, skriver porteføljeforvalter Torgeir Høien i Skagen Fondene i rapporten.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Ifølge Høien var den globale økonomien i resesjon i fjerde kvartal 2008 og første kvartal 2009. Likevel var resesjonen sterkest i fjorårets fjerde kvartal, skriver han i rapporten.

- Aktivitetsindikatorene tyder på at mange økonomier nå er ved et vendepunkt. I noen land var det et flertall av industribedrifter som rapporterte om økt aktivitet i april. Og i de fleste andre land var det langt færre bedrifter som rapporterte om avtakende aktivitet, heter det videre.

Høien mener at norsk økonomi har klart seg bra gjennom resesjonen. Ifølge forvalteren venter han at styringsrenten vil bli senket ned mot 1 prosent i løpet av året.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere