NA24.no

- Kroppsspråket avslører rikdom

HOVEN HOLDNING? Et nytt studie viser at mennesker med høy sosioøkonomisk status sender mer uhøflige signaler til sine omgivelser enn de med lavere status og inntekt.
HOVEN HOLDNING? Et nytt studie viser at mennesker med høy sosioøkonomisk status sender mer uhøflige signaler til sine omgivelser enn de med lavere status og inntekt. (Shutterstock)
Sist oppdatert:
Noen er nemlig mer uhøflige enn andre...

(LXUS.no) Kroppsspråket avslører vår sosioøkonomiske status. Det hevder i hvert fall amerikanske forskere, som i et nytt studie har filmet 100 studenter og konkludert med at rike mennesker er mer uhøflige enn mennesker med lavere sosial status og inntekt.

LES OGSÅ:
Ekte menn gjør ikke dette

Ifølge VG Nett ble testpersonene, som ikke kjente hverandre fra før av, filmet i korte møter mellom to og to. Opptakene avslørte at de bedre stilte sendte flere uhøflige signaler til sine samtalepartnere, som for eksempel å stryke seg i håret eller tegne kruseduller mens den andre pratet.

De med lavere sosioøkonomisk status viste derimot større interesse i sin samtalepartner ved å le, heve øyenbrynene og nikke.

Naturlig forklaring

Ifølge forskningsleder Michael Kraus fra University of California har det uhøflige kroppsspråket sitt utspring i dyreverdenen.

- I dyreverdenen oppstår gjerne konfikter når man kjemper om status. Det er naturlig for oss å unngå denne type konflikt ved å heve seg over den andre og signalisere: "Jeg vet at jeg har høyere status enn deg, så ikke bry deg med å ha en konflikt med meg", sier Kraus ifølge VG Nett.

Har du et tips til LXUS? Send det hit!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere