NA24.no

- Jeg tar ikke gjeldsrådgivningsjobber overfor gjeldsofre når de selv betaler. Det har jeg ikke mage til, sier Agnes Bergo.
- Jeg tar ikke gjeldsrådgivningsjobber overfor gjeldsofre når de selv betaler. Det har jeg ikke mage til, sier Agnes Bergo. Foto: Foto: Kristin Nyborg

- Kundene mine er ikke de som strever med økonomien

Agnes Bergo tjener millioner på å gi deg pengeråd. Her er hennes beste råd.

Agnes Bergo har i snart 30 år levd av å gi pengeråd til nordmenn og i 20 år som Pengedoktoren.

- Jeg startet opp i 1986 og endret navnet på selskapet til Pengedoktoren i 1994. Jeg har bygd stein på stein og jobbet grundig og langsiktig. Pengedoktoren har ingen bindinger til produktleverandører. Selskapet lever utelukkende av rådgivning og selger ingen produkter. Følgelig har jeg aldri lurt noen, sier Bergo til Nettavisen NA24.

Dårlig rykte
Hun mener at bransjen for pengerådgivning ikke har noe godt rykte

- Bransjen påstår at det «umulig» å leve av økonomisk rådgivning uten å selge produkter. Pengedoktorens flotte resultatet viser at det er feil. Jeg tar ikke raske klipp, men jobber systematisk med aktsom rådgivning. Det er arbeidskrevende, men regnskapet viser at etikk lønner seg, sier Bergo.

I fjor dro Pengedoktoren inn over 2,3 millioner kroner på topplinjen med et resultat før skatt på 1,3 millioner kroner. I tillegg tok hun ut 600.000 kroner i lønn og satt av litt penger til pensjonen.

- Hvis folk oppfatter at de får valuta for pengene, er de villige til å betale for rådgivning. Jeg tar 2.250 kroner inkludert moms for en time, sier Bergo.

Gjeldsofre
Men andre ord er det ikke de mest økonomisk vanskeligstilte personene som er hennes kunder.

- Kundene mine er ikke de som strever med økonomien. Jeg tar ikke gjeldsrådgivningsjobber overfor gjeldsofre når de selv betaler. Det har jeg ikke mage til, sier Bergo.

- Mine kunde rer både økonomisk og intellektuelt ressurssterke. Det er ikke til å legge under en stol, fortsetter hun.

- Hva er de viktigste temaene du hjelper til med?

- Pensjon er det viktigste, men også skatt og arv er viktige rådgivningsområder for Pengedoktoren.

- Hva er det lureste rådet du vil gi?

- Det aller beste rådet jeg kan gi, er at du skal være selektiv med hvem du tar imot råd fra. Økonomisk rådgivning krever arbeid, innsikt og fagkompetanse, og skal være individuell. Vær forsiktig med å ta imot råd fra en selger. Hva tror du betyr mest for selgere – din eller egen lommebok, advarer hun.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere