NA24.no

- Kuttene må komme overalt

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Hydro legger frem nye kostnadsplaner i dag.

- Kostnadskuttene må komme overalt. Jeg kan ikke love at noen vil bli spart i månedene fremover. Ytteligere bemanningskutt kan ikke utelukkes, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Hydro til Dagens Næringsliv.

Onsdag kommer aluminiumskonsernet selskapet ifølge avisen til å legge frem nye kostnadskutt. Fra før har selskapet redusert bemanningen med 4.500 ansatte.

Bakgrunnen for nedbemaningen er det kraftige fallet i aluminiumsprisene fra 3.100 dollar sommeren 2008 til noe under 1.400 dollar i februar i år. Siden bunnen har denne prisen steget 58 prosent, men samtidig har dollaren svekket seg kraftig mot kronen.

- Når vi ser på markene i dag har vi ingen grunn til å si at «krisen er over», «nå er markedet på vei oppover for full fart», for det ser vi ikke i den daglige driften. Vi ser det heller ikke i balansen mellom tilbud og etterspørsel, sier Hydro-sjefen.

Ifølge DN er skjebnen til aluminiumsverket Søral på Husnes særlig usikker. Verket har 400 ansatte, og rundt halvaprten er allerede permittert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere