*Nettavisen* Økonomi.

- Kutter subsidiene 15 prosent

Foto: CRISTINA QUICLER (AFP)

Subsidiekutt for solindustrien i Tyskland kan bli lavere enn fryktet.

20.01.10 10:43

Den tyske miljøministeren Norbert Roettgen skal ifølge Reuters ha planer om å foreslå en reduksjon i subsidier for solenergi til bruk på soltak på 15 prosent. Det er et lavere kutt mot de anslagene som har rullert de seneste dagene. Tidligere har det vært anslått at kuttene vil ligge på 16-17 prosent.

Reuters viser til kilder i koalisasjonsregjerningen. Når det gjelder anlegg beregnet på åpne felter og på jordbruksområder skal Norbert Roettgen foreslå kutt på henholdsvis 15 og 25 prosent. Kuttene vil gjelde fra juli i år.

Til neste år kan det komme kutt på 2,5 prosent hvis installasjonene overgår 3.500 megawattimer, og økes med 2 prosent hvis installasjonene ligger under 2.500 megawattimer.

Frykten for at det vil komme betydelige kutt i subsidieordningene har sendt solaksjene ned etter nyttår. Før årskiftet fikk sektoren en kraftig opptur ettersom stemningen ble betydelig bedret etter en lengre periode med dårlige nyheter.

Den norske solaksjen REC stiger for øyeblikket 0,05 prosent til 36,60 kroner, og ligger dermed litt under den generelle børsutviklingen.

Følg REC-aksjen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.