NA24.no

- Øl er dyrt nok

Sist oppdatert:
Det vites ikke om de er spesielt tørste, men finansministrene til både Tyskland og Tsjekkia vil hindre EU i å høyne ølskatten.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

EU har planlagt å øke skatten på både øl og sprit, men det vil ikke finansministrene fra de ølproduserende landene vite noe som helst av, ifølge TT.

NA24 - din næringslivsavis

- Ølet får ikke bli dyrere, sa den tyske ministeren Peter Steinbrück på fredag etter at han hadde hatt et møte med sin tsjekkiske kollega Vlastimil Tlusty. Samtidig skal han også ha fremhevet fordelene med tsjekkisk pilsner, ifølge nyhetsbyrået.

Øldrikkende motstandere
Forrige måned foreslo EU-kommisjonen at minimumsskatten på øl og sprit skal heves med 31 prosent, men for at en økning skal skje må alle medlemslandene godkjenne det.

Med en konsumering på 160 liter øl hvert år drikker tsjekkerne mest øl i verden, tett fulgt av italienerne og tyskerne.

Tyskland er verdens tredje største ølprodusent etter USA og Kina.

Vinskatten røres ikke
I norsk politikk veies folkehelseaspektet politisk tungt hver gang alkoholskattene skal endres, men det er ikke tilfellet i denne saken. Årsaken er at det ikke er snakk om å øke avgiftene på vin.

Mye av årsaken til at vinskatten ikke er foreslått økt er at EUs vinindustri har møtt sterk konkurranse fra nye produsentland verden over, og mange av EUs vinbønder sliter med overproduksjon og dårlig kvalitet på vinene de produserer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere