NA24.no

- Lar meg ikke presse av luringer som bruker skitne metoder

FIKK REGNINGEN BARBERT: Kjendisadvokat Per Danielsen.
FIKK REGNINGEN BARBERT: Kjendisadvokat Per Danielsen. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kvinne gikk til sak mot egen advokat.

En kvinne gikk til sak mot staten etter at politiet hadde tatt beslag og solgt en personbil i en straffesak mot sønnen. Kvinnen hevdet at det var hennes bil, men advokat Per Danielsen klarte ikke å overbevise retten.

Under den knapt to dager lange rettsaken presenterte Danielsen en regning på 373.125 kroner til staten. Den profilerte advokaten oppga et timeantall på nesten 100 timer, og krevde en timepris på 3750 kroner inkludert moms.

Ettersom kvinnen tapte saken er det hun og ikke staten som må dekke Danielsens regning. Han har gitt henne en rabatt, noe som medfører at regningen endte på 286.000 kroner.

Klienten har vært krevende

Likevel, det synes kvinnen var urimelig og gikk til sak mot sin egen advokat. Oslo tingrett var enig og kuttet regningen med over 100.000 kroner. Per Danielsen anket tingrettens beslutning. Han hevdet avgjørelsen led av saksbehandlingsfeil, feil  bevisbedømmelse og gal rettsanvendelse.

- Klienten har vært ressurskrevende og stilt mange og gjentatte spørsmål. Språkvanskeligheter har også bidratt til timeforbruket, skriver Danielsen til lagmannsretten.

Likevel, Borgarting lagmannsrett forkastet anken. Dermed blir avgjørelsen stående.

Lar seg i presse

Danielsen mener saken dreier seg om misforståelse av tall.

- Det interessante i saken er ikke rettens misforståelse av tall, bare at den bosniske kvinnen ikke betaler det Oslo tingrett har bestemt hun skal betale mitt firma, 175.000 kroner, til tross for at hun har fått ubetalt penger til å betale med fra sitt forsikringsselskap. Hun risikerer nå å bli anmeldt for bedrageri av forsikringsselskapet, og er frekk som har truet meg med oppslag i media om jeg ikke dropper kravet mot henne, sier Danielsen.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

- Slik utpressing kan være straffbart. Selv fulgte jeg bare advokatforeningens oppfordring om å ta med alt i krav mot staten som var påløpt. Bosnieren er ikke avkrevet 375.000 kroner som retten har lagt til grunn. Jeg er ferdig med rettens håndtering, men forfølger selvsagt bosnieren som ikke gir meg forsikringspengene hun urettmessig har beholdt. Jeg lar meg ikke presse av luringer som bruker skitne metoder, fortsetter han.

Nettavisen har vært i kontakt med kvinnen, men hun ønsker ikke å kommentere saken.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere