NA24.no

- Lavere råvarepriser vil prege Oslo Børs negativt

Oslo Børs på høsten.
Oslo Børs på høsten. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Spår nedtur fra start på børsen.

Lavere oljepriser vil legge en demper på Oslo Børs tirsdag, tror nettmegleren Netfonds, som anslår et fall på rundt 0,3 prosent fra start.

I oljemarkedet handles referansekontrakten på nordsjøoljen for 47,2 dollar i morgentimene, ned rundt en halv dollar siden i går ettermiddag.

- Lavere råvarepriser vil prege Oslo Børs negativt i dag, skriver analysesjef Roger Berntsen i en kommentar.

Nedgangen i oljeprisene kommer før en industrirapport om amerikanske oljelagre som slippes i kveld. I morgen er det klart for den ukentlige offisielle oljelagerstatistikken.

- Når det er sagt, investorene er for øyeblikket mest opptatt av selskapsresultater, samt morgendagens rentemøte i USA. I forrige måned valgte den amerikanske sentralbanken å holde styringsrenten uendret, til tross for at de hadde signalisert stor sannsynlighet for rentehevning. Nå venter for øvrig markedet at renten holdes i ro. Uendret rente er positivt for aksjemarkedene, skriver Berntsen i Netfonds.

Røde tall fra Spetalen-selskap
På selskapssiden har det Øystein Stray Spetalen-tilknyttede selskapet Aqualis rapportert et underskudd etter skatt på 1,5 millioner dollar i tredje kvartal, mot et tap på 1,2 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor.

I perioden var inntektene til ingeniør- og konsulentselskapet ned til 9,5 fra 11,3 millioner dollar, mens driftsresultatet falt til negative 1,4 fra minus 1 million dollar.

Selskapet opplyser at det fortsatte ekspansjonen i kvartalet, gjennom åpningen av tre nye kontorer og planene om å satse i solenergisektoren.

I september signerte Aqualis en intensjonsavtale om kjøp av en eierandel på 49,9 prosent i Adler Solar, et tysk selskap som spesialiserer seg på levering av blant annet ingeniørtjenester innen solenergisektoren.

Nye USA-tall
Senere i dag er det klart for ny statistikk over ordreinngang i amerikansk industri i september, samt en oppdatering over boligprisene i august og forbrukertillit i oktober.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere