*Nettavisen* Økonomi.

- Legg frem dokumentene

Torbjørn Hansen Foto: Høyre

Torbjørn Hansen (H) mener de hemmelige Pareto-dokumentene må vises.

14.05.09 15:04

Nærings- og handelsdepartementet tviholder på dokumenter hvor man har bedt Pareto om å komme med et tilbud i forbindelse med Aker-saken.

NA24 - din næringslivsavis

Som NA24 kunne fortelle tidligere torsdag har departementet trenert en innsynsbegjæring i over en uke.

Les her: Hemmeligholder Pareto-kontakt

Nekter å frigi
Eierskapsavdelingen i NHD ba 28. april Pareto om å komme med et tilbud om finansiell rådgivning i Aker-saken. Dette er loggført som et nytt oppdrag, men avdelingen nekter å frigi dokumentene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Dette bekrefter bare bildet av at departementet prøver å manipulere prosessen for å få resultatet til å være mest mulig i takt med den nye strategien, sier Torbjørn Hansen, næringspolitisk talsmann for Høyre, til NA24.

- Legg dokumentene frem
Hansen mener dette trekket føyer seg inn i rekken av handlinger fra departementets side som virker svært merkelige. Departementet har også holdt tilbake Pareto-rapporten i lang tid.

- Nå vil jeg anbefale regjeringen å legge frem disse dokumentene slik at det ikke oppstår enda flere uklarheter. Dette er med på å svekke troverdigheten til departementet ytterligere, sier Hansen.

- Det er ingen logikk i at man nå skal tilbakeholde informasjon når man startet prosessen med å være veldig åpne og love fulle offentlighet rundt prosessen. Jeg synes det er veldig uryddig at man ikke spiller med åpne kort i denne saken. I utgangspunktet var jeg overrasket over hvor åpne regjeringen valgte å være, og stusset over informasjonshåndteringen.

Grillfest på onsdag
På onsdag skal Sylvia Brustad inn til høring foran kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. Her må nærings- og handelsministeren blant annet svare for sin behandling av det som har blitt en farse av en sak etter at hun angrep Aker-transaksjonene i begynnelsen av april.

Ifølge Hansen er det flere ting man vil se nærmere på til uken - blant annet det som har skjedd i tiden etter at Brustad gikk hardt ut mot Røkke og Aker-systemet.

- Det er naturlig at vi vil ta en runde på uryddigheten i forhold offentligheten, Aker og andre parter man som har vært involvert i prosessen, sier Hansen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.