NA24.no

- Like usikkert som etter Lehman-konkursen

Lehman Brothers, konkurs, investeringsbank
Lehman Brothers, konkurs, investeringsbank Foto: PETER FOLEY (Scanpix)
Bank ser overhengende fare for ny økonomisk nedtur.

Gjeldskrisen i Europa har forverret stemningen i finansmarkedene markant, og ifølge en ny analyse fra Deutsxhe Bank er det nå overhengende fare for en «double dip», altså at den økonomiske nedturen avløses av en ny nedtur uten noen ordentlig oppgangsperiode mellom.

Samme nivå som høsten 2008
Banken mener usikkerheten og svingningene i markedene er på vei mot de samme nivåene som i tiden umiddelbart etter at investeringsbanken Lehman Brothers gikk konkurs i september 2008, melder Børsen.dk.

I løpet av sommeren og høsten 2008 falt Oslo Børs mer enn 60 prosent.

Banken har da sammenholdt et stort antall indikatorer, og den legger stor vekt på forhold knyttet til aksjemarkedet og mindre vekt på for eksempel at statenes langsiktige lånekostnader er lave.

Bekymret statsminister
Samtidig uttrykker Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt frykt for at innstramningene som nå gjøres av flere land i Europa, ikke minst i Nordens nærområder, kan svekke den økonomiske utviklingen i Sverige.

- Vi har snakket mye om Hellas og litt om Spania. Men nå kommer de store pakkene i Frankrike, Storbritannia og Tyskland, nå utsetter man reformer og begynner å spare i Danmark og Finland. Det er det nære, sier han i et intervju med nynetsbyrået Direkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere