*Nettavisen* Økonomi.

- Liverpool godtar ikke salget

Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Tom Hicks insisterer på at Liverpool-styret har blokkert salget til NESV.

07.10.10 15:37

Jubelen sto i taket blant Liverpool-supporterne da styreformann Martin Broughton tirsdag morgen bekreftet at Liverpool-styret hadde solgt Liverpool til det amerikanske selskapet New England Sports Ventures (NESV).

Les også: - Liverpool godtar ikke salget

Første offisielle kommentar
Nå bestrider eier Tom Hicks salget for første gang offentlig.

I en e-post til BBC skriver amerikaneren at styret som vedtok salget ikke har myndighet til det. I stedet endret Hicks sammen med kompanjongen George Gillett styrets sammensetning, og blokkerte slaget. Saken skal nå opp i det engelske rettssystemet.

- Det er derfor det er lover og domstoler, skriver Hicks i e-posten.

- Vi har satt sammen nytt styre
Hicks og Gillett hevder de har byttet ut styremedlemmene director Christian Purslow og commercial director Ian Ayre med Tom Hicks’ sønn Mack, samt Lori Kay McCutcheon.

- Vi har avsatt Christian Purslow and Ian Ayre.

- Vi har helt lovlig satt sammen et nytt styre, og det nye styret godtar ikke salget, skriver Hicks videre.

Dette er de samme påstandene Martin Broughton kommenterte på onsdag. Da sa Liverpools styreformann at «da jeg gikk inn i denne rollen ga de (Hicks og Gillett, red.anm.) noen skriftlige garantier overfor Royal Bank of Scotland – hvor jeg var den eneste personen som kunne endre styrets sammensetning, og at de ikke ville blande seg inn i eventuelle, fornuftige salg.

- De har på avskyelig vis villedet på begge punktene. Jeg har den avgjørende stemmen, tordnet styrelederen.

Avgjørelsen vil nå sannsynligvis ende i retten neste uke. Skulle den gå Hicks og Gilletts vei, må de fortsatt betale Royal Bank of Scotland nærmere tre milliarder for å innfri lån og renter.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.