*Nettavisen* Økonomi.

- Liverpool stuper i verdi

Foto: EPA/Scanpix

Pengenøden gjør at klubben skal bli billigere dag for dag.

27.01.09 09:53

Liverpool-eierne krever 600 millioner pund for å selge laget til Kuwait. Det synes oljefamilien er altfor mye.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

- Prisen er for høy, og investorene ble irritert over at oppkjøpsinteressen lekket ut, sier en sentral kilde i forhandlingene til The Guardian.

Les også: Chelsea-eieren selger unna

Dyrt banklån
For de potensielle kjøperne vet meget godt at Anfield-laget trenger vel 400 millioner pund til ny arena. Og ikke minst at klubbeierne, amerikanske George Gillett og Tom Hicks, lever på lånt tid. Den ikke altfor rike duoen måtte nylig refinansiere bankgjelden på 350 millioner pund som de lånte da de kjøpte klubben for vel to år tilbake.

Gillett og Hicks må innfri lånene ved utgangen av juni. For ifølge flere britiske medier er det ikke særlig sannsynlig at kriserammede Royal Bank of Scotland og Wachovia Bank ønsker å forlenge med amerikanerne.

Banklånene har så langt kostet Liverpool 30 millioner pund årlig, og de rødkledde er helt avhengig av Champions League-inntektene for å gå rundt, har The Guardian tidligere meldt.

Les også: Gamst-sjefens millionfallskjerm

Prisen faller og faller
- Slik situasjonen er nå, kommer ingen til å kjøpe Liverpool. Prisen faller dag for dag, og amerikanerne må snart takke ja til bud på 400 millioner pund eller mindre, sier en kilde.

Da forhandlingene med den Kuwait-baserte al-Kharafi-familien kollapset, skal imidlertid Dubai International Capital, en gruppering som kjempet med Gillett og Hicks om Liverpool i 2007, ha vist fornyet interesse for Liverpool.

Prisen og stadionkostnadene skal ha vært hovedgrunnene til at Kuwait-familien, som skal være god for 11 milliarder pund, sa nei. En annen viktig årsak var at Tom Hicks ønsket å fortsette som minoritetsaksjonær.

Les også: Han solgte ManU og Chelsea

- Fem andre interessenter
Dette kravet skal ha vekket til live konflikten mellom de to Liverpool-aksjonærene. For George Gillett ønsker kun å selge seg ut dersom Hicks også tar sin hatt og går.

Og mens Hicks har alliert seg med trener Rafael Benitez, som har en usikker fremtid på Anfield, skal Gillett ha sikret seg støtte fra Liverpool-direktør Rick Parry.

Flere britiske medier melder at det var Tom Hicks som bragte den kuwaitiske oljefamilien på banen. Og tabloiden News of the World skrev lørdag at Gillett har fem andre interessenter for hånden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Afp/scanpix

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.