NA24.no

- Livstruende for B&O

Sist oppdatert:
Den eksklusive danske elektronikkprodusenten er i alvorlig trøbbel.

Fredag stupte aksjekursen til den danske Bang & Olufsen hele 13 prosent etter melding om at underskuddet blir kraftig forverret.

NA24 – din næringslivsavis

Med det er slett ikke sikkert det er slutt på de dårlige nyhetene med dette. Danske Aktieugebrevet har kikket den danske designstoltheten nærmere etter i sømmene, og er ikke videre positiv til hva som kommer fram.

Venter store tap
- Etter denne ukes dramatiske nedjustering og et kursfall på 13 prosent fredag, handles Bang & Olufsen til ca. halvparten av den aktuelle bokførte egenkapital. Til gjengjeld er egenkapitalen raskt på vei ned etter meldingen om et forventet underskudd før skatt på 260 til 380 millioner kroner i det nye regnskapsåret, skriver Aktieugebrevet.

Dermed legges det et hardt finansielt press på selskapet. Selskapets banker skal være villige til å støtte selskapet selv om det skulle bli flere år med underskudd. B&O har en eksisterende bankgjeld på over 400 millioner kroner, der halvparten av dette er kortsiktig. Ledelsen har også uttrykt at bankene skal være villige til å støtte selskapet gjennom den kommende omstillingsperioden som tvinger seg fram.

- Livstruende finansiell situasjon
- Men med de meget dystre utsikter for den globale økonomien, stigende arbeidsløshet, fallende forbrukertillit og fortsatt fall i salget av luksusvarer, ser vi en risiko for at B&O kan ryke ut i en livstruende finansiell situasjon, ifølge Aktieugebrevet.

2008 har vært et særdeles dystert år for B&O, der verdien av selskapet har skrumpet med 4,6 milliarder danske kroner, like over seks milliarder norske kroner, så langt i år. Selskapet har sagt opp 300 ansatte for å spare kostnader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere