*Nettavisen* Økonomi.

- Lurt av Bastesen

Fiskeridirektoratet mener tidligere stortingsrepresentant Steinar Bastesen har ført dem bak lyset, og fått kvoter han ikke skulle hatt.

13.02.06 06:21

Da Steinar Bastesen satt på Stortinget solgte han båten «Snøfjell» med fiskekvoter. Senere søkte han og fikk nye kvoter, noe han sannsynligvis ikke ville fått hvis myndighetene hadde visst at båten var solgt, skriver Fiskaren.

Vurderer omgjøring
Bakgrunnen for at Bastesen søkte om nye kvoter er en bestemmelse som sier at fiskere som har innehatt viktige tillitsverv skal få fiskerettighetene tilbake dersom de ikke har hatt tilgang på å delta i fisket. Men siden båten Bastesen hadde kvoter på før han ble valgt er solgt, risikerer han nå å miste kvotene.

Fiskeridirektoratet reagerer sterkt på fremgangsmåten Bastesen har brukt. De har nå gitt beskjed om at de vurderer å omgjøre sitt eget vedtak om å gi han nye kvoter.

- Skuffet

- Vi er skuffet og føler oss ført bak lyset over at Bastesen ikke opplyste om at han hadde hatt en adgang som han solgte. Dette har først kommet fram etter at vedtaket ble gjort og er et forhold Bastesen tidligere har benektet, sier Rune Løvås, rådgiver i Fiskeridirektoratets ressursavdeling til Fiskaren.

Ifølge Bastesen selv mener de kvotene han har søkt om og fått gjelder en annen båt han også eide mens han satt på Stortinget. Denne båten sank, og Bastesen mener derfor han ikke har gjort noe galt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.