NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Scanpix/AP)

- Lyn betaler en million

Sist oppdatert:
Ifølge engelsk avis er det summen Oslo-klubben må ut med til Chelsea.

Chelsea varslet søksmål mot Lyn og Morgan Andersen etter Mikel-skandalen, og krevde 16 millioner pund i erstatning. Men mandag ble det kjent at Lyn slipper unna med et forlik.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Daily Mail må klubben ut med 100.000 pund, vel en million kroner i det hemmelige forliket. Avisen skriver videre at London-klubben ikke kommer til å forfølge Manchester United, som Chelsea måtte kjøpe John Obi Mikel fra i et kostbart forlik verdt 195 millioner kroner i 2006. Dette til tross for at Oslo tingrett i år fastslo at Mikel hele tiden tilhørte Chelsea.

Les også: Mikel-bøtene på vei

Isteden vil Chelsea forsøke å trekke dokumentfalskdømte Morgan Andersen for High Court i London.

- Jeg frykter ingenting, sa Andersen til NA24 tirsdag ettermiddag.

Den tidligere Lyn-toppen bekreftet at han ikke inngår i forliket Lyn og Chelsea har signert, og sa at han heller ikke har jobbet med å få til en avtale med den engelske storklubben.

- Jeg har ikke prøvd på noen ting som helst annet enn å svare på dokumenter jeg har mottatt. Dialogen min går med Chelseas advokater.

Det har ikke lykkes NA24 å komme i kontakt med Chelseas pressesjef Simon Greenberg onsdag.

Les også: - Jeg frykter ingenting

DETTE ER MIKEL-SAKEN
Tidligere Lyn-direktør Morgan Andersen ble tidligere i år dømt for å ha forfalsket kontraktspapirene til John Obi Mikel før nigerianeren ble solgt til Manchester United våren 2005. Statsadvokaten hevdet også at Morgan Andersen gikk til falsk anmeldelse av Mikel-agent John Shittu.

Mikel endte etter mye om og men i Chelsea ett år senere. London-klubben måtte ut med til sammen 195 millioner kroner, og Lyn tjente vel 60 millioner på salget av stortalentet, som ble forseglet med et hemmelig forlik mellom de tre klubbene.

Morgan Andersen nektet straffskyld på begge tiltalepunktene, men ble kjent skyldig og dømt til ett års betinget fengsel i saken. Han anket ikke dommen, hvor det også ble fastslått at Mikel egentlig tilhørte Chelsea da Lyn solgte ham til United i 2005.

Mandag 29. september ble Lyn AS forkynt en stevning fra Chelsea Football Club Limited. Stevningen er sendt via Oslo tingrett, og både Lyn og Morgan Andersen er stevnet. Chelsea krever å få tilbakebetalt hele summen de måtte ut med til Lyn og United, 16 millioner pund. 1. desember ble det inngått et hemmelig forlik i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere