NA24.no

- Lysbakken blitt et symbol for korrupsjon

Foto: Heiko Junge/Johnny Syversen
Sist oppdatert:
- Det er galimatias å velge en så skadeskutt person som leder for et politisk parti, sier omdømmeekspert om Audun Lysbakken.

På mandag avslørte Audun Lysbakken at han gikk av som statsråd for barne- og likestillingsdepartementet.

Det skjedde en drøy måned etter de første avsløringene om SV-politikeren kom.

Jarle Aabø er en av Norges fremste omdømmeeksperter. Han mener Lysbakken begikk en dødssynd med sine handlinger.

- Nordmenn er verdensmestre i å tilgi, men de vil aldri la en politiker slippe unna med å misbruke folkets skattepenger, sier Aabø til NA24.

- Å bruke fellesskapets midler for å fremme sine private interesser er en dødssynd, og det er nettopp det Lysbakken har gjort. Av den grunn vil alt for mange, trolig for alltid, huske han som «Den korrupte statsråd», legger PR-og kriserådgiveren til.

Les: Spetalen: - Bryter en sosialist loven, blir han hyllet
Les også: Lysbakken ga 13,5 millioner til stiftelse han selv har styrt

- Ble en smittsom sykdom
Omdømmeeksperten mener at Audun Lysbakken håndterte saken helt feil.

- Lysbakken-saken er en stilstudie i hvordan en politiker ikke evner å se sine egen feil. At Lysbakken måtte bruke 40 dager på å kaste kortene var en strategisk tabbe, sier Jarle Aabø.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK!

PR-rådgiveren mener Lysbakkens oppførsel ikke bare går ut over han.

- Han skapte ikke bare problemer for seg selv, men for hele det rødgrønne prosjektet, sine personlige venner og sine partikolleger. Lysbakken ble en smittsom sykdom som burde vært lagt på isolat, sier Aabø.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Galimatias å velge en så skadeskutt person
Til tross for avsløringene, er det ikke umulig at Audun Lysbakken blir valgt til partileder i SV. Det er i så fall en avgjørelse Jarle Aabø skjønner lite av.

- Altfor mange mener at Lysbakken er korrupt, derfor er det omdømmemessig galimatias å velge en så skadeskutt person som leder for et politisk parti. Velges Lysbakken påfører SV seg selv en langvarig omdømmekrise, sier PR- og kriserådgiveren.

Han mener det kan gå hardt utover SV som parti.

- SV er et kriseparti som vipper opp og ned rundt sperregrensen. Hvis SV velger Lysbakken som partileder er jeg på kort sikt redd for at helvetes porter for alvor åpnes for sosialistene ytterst på venstresiden, sier Aabø.

- For det første har Lysbakken blitt et symbol for korrupsjon overfor alt for mange. Videre er Lysbakken såpass svekket, at tumult-partiet SV kan risikere å bli revet i filler av intern uro. Det må derfor svært kraftige tiltak til for at Lysbakken noen gang skal bli en velsignelse for SV, noe jeg ikke tror SV er i stand til å klare, legger han til.

Kritiserer Kristin Halvorsen
Jarle Aabø mener at SV mangler selvinnsikt.

- Det kom tydelig fram da Kristin Halvorsen sa at hun var imponert over Lysbakkens dømmekraft og at Lysbakken har den standard som en SV-ledere skal ha. Det kan hun innerst inne ikke tro på selv engang, sier omdømmeeksperten og trekker fra Kristin Halvorsens historie.

- Hun var i 2006 den første statsråd i den vestlige verden som lanserte et anti-korrupsjonsprogram, mens nå seks år senere roser Halvorsen en partikollega som i beste fall har misbrukt fellesskapets midler og brutt en lang rekke lover og regler. Fravær av sammenheng mellom liv og lære, er også et stort irritasjonsmoment for norske velgere, uttaler Aabø.

- Mener du Lysbakken er korrupt?

- Det er kun riksretten som kan avgjøre om Audun Lysbakken har brutt straffeloven. Men når så mange tydeligvis oppfatter ham som korrupt, skader det hans tillit hos folket, forteller PR- og kriserådgiveren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere