Gå til sidens hovedinnhold

- Må forvente høyere ledighet

Finansminister Kristin Halvorsen frykter et kraftig ledighetshopp i sommer.

Finansminister Kristin Halvorsen presenterte fredag revidert nasjonalbudsjett, og kom i den forbindelse med oppdaterte prognoser for arbeidsledigheten.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi må forvente svakere arbeidsmarkedstall nå gjennom sommeren, uttalte Halvorsen på dagens pressekonferanse.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

100.000 i sommer?
I dag er ledigheten på 73.000, samtidig er 18.000 permitterte. Regjeringen tror vi kan få et kraftig hopp gjennom sommeren og bryte gjennom 100.000-grensen.

- Flere studenter kommer inn i markedet, og samtidig vil kontrakter og engasjementer gå ut. Dette er helt vanlig i forhold til sesongen, sa Halvorsen.

- Vi kan ikke utelukke at den registrerte ledigheten vil komme over 100.000 i løpet av disse månedene. I løpet av høsten vil arbeidsmarkedstiltak kunne føre til noe bedre utvikling. Ved slutten av året forventer vi en arbeidsledighet på 4,25 prosent, eller litt over 100.000 ledige, uttalte Halvorsen.

Stopper først neste år
Finansministeren forventer også en videre økning i arbeidsledigheten neste år. Ifølge regjeringen vil ikke arbeidsledigheten toppe ut før om ett år, og da på et nivå rundt 120.000 ledige.

- Dette er likevel betydelig bedre enn i landene rundt oss. Hos våre handelspartnere ser vi nå dramatiske ledighetstall, sa Kristin Halvorsen.

Dersom disse anslagene slår til, vil ledigheten stoppe på et nivå som i forrige nedgangsvirksomhet - i 2002 og 2003.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå