NA24.no

- Må inn i problemland

Sist oppdatert:
StatoilHydro-sjefen mener selskapet må satse i problemområder.

StatoilHydro må inn i problemland. Alternativet er gradvis å bygge ned selskapet, det mener konsernsjef Helge lund, ifølge Aftenposten.

NA24 - din næringslivsavis

– Hvis man ikke ønsket å jobbe på denne typen steder, måtte man egentlig trekke seg tilbake og sakte, men sikkert bygge ned virksomheten etter hvert som norsk sokkel faller, sier Lund til avisen.

StatoilHydros internasjonale satsing møter kritikk på flere fronter. Mest bråk har det vært rundt konsulentavtalene i Libya, som granskes for mulig korrupsjon fra Hydros virksomhet i landet.

I Canada kritiseres selskapet for utvinning av olje fra oljesand, som karakteriseres som svært miljøfiendtlig og grisete, i Aserbajdsjan stilles det spørsmål ved menneskerettighetssituasjonen, i Iran er det politiske spenninger knyttet til landets atomprogram og USA-sanksjoner mot selskaper som investerer større beløp i landet.

– Jeg tror vi kan operere i disse områdene på en god måte, sier konsernsjefen som mener alternativet til å satse i disse landene er en gradvis nedbygging av selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere