*Nettavisen* Økonomi.

- Må jeg betale skatt?

Foto: New Line

Filmstjernen Wesley Snipes er ikke som andre dødelige.

14.01.08 12:30

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Wesley Snipes tjente flere millioner kroner på å spille halvt mann og halvt vampyr i filmene Blade. Dette var penger han glemte å skatte av og som han nå må i retten å forklare seg om, ifølge Associated Press.

NA24 - din næringslivsavis

Den 45 år gamle filmstjernen som må møte i retten siktet for skatteunndragelse og konspirasjon hevder selv at han var et offer for skruppelløse råd og at han ikke visste han gjorde noe galt.

Helt uskyldig
-Han var helt uskyldig og handlet i god tro – uten noen dårlig baktanke eller kriminell intensjon om å lure eller svindle i det hele tatt, sier Snipes forsvarsadvokat Robert Barnes.

Snipes betalte flere millioner dollar i inntektsskatt frem til han i 2000 kjøpte argumentet til to menn fra Florida om at han ikke trengte det, hevder påtalemyndigheten. Snipes betalte ikke skatt i perioden 1999-2004. I tillegg skal Snipes angivelig ha forsøkt å få tilbake flere millioner dollar i ulovlige tilbakebetalinger.

Risikerer streng straff
Snipes skal nemlig ha forsøkt å få tilbake nesten 12 millioner dollar i 1996 og 1997 for skatt han allerede hadde betalt. Han skal også ved to anledninger ha sendt brev til agenter jobbende for de føderale skattemyndighetene med melding om at de ikke har noen rettigheter til å etterforske hans skattesituasjon.

Wesley Snipes risikerer opptil 16 år i fengsel dersom han blir funnet skyldig. De to medtiltalte mennene risikerer 10 år i fengsel hver.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag