*Nettavisen* Økonomi.

- Må jo være Norges dyreste jakke

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Gulljakkene til skiheltene selges som varmt hvetebrød.

13.03.11 21:32

Ski-VM i Holmenkollen ble en stor suksess og de norske folkeheltene tok med seg hele 20 medaljer. Og samtlige norske gullvinnere ble belønnet med hver sin unike gulljakke fra Swix.

Etter eget ønske, fra utøverne, ble disse jakkene signert så donert til veldedige formål. Budene på jakkene har vært mange og store. Og når siste jakke gikk under hammeren onsdag, hadde jakkene bragt inn totalt 1.161.000 kroner fordelt på 14 budvinnere.

- Oppmerksomheten rundt gulljakkene var enorm gjennom hele Ski-VM. Vi hadde aldri trodd jakkene skulle skaffe så mange penger til de flotte formålene. Totalt fikk vi inn nærmere 1500 bud på litt over en uke. Og spesielt gøy var det at skiheltene selv fikk velge ut sine hjertesaker, skriver Cecilie Torgunrud, i Swix Sport, i en melding.

Johaugs jakke dyrest
Til tross for at Marit Bjørgen tok flest medaljer og kapret Norges VM-gull nummer 100, så var det jakken til Therese Johaug som dro inn klart mest penger. En anonym giver ga hele 186.000 tusen kroner for jakken hennes.

- Vi trodde ikke våre egne øyne når budene allerede den første dagen krysset den magiske grensen ved hundre tusen. Ingen tvil om at Therese Johaug er en populær jente etter fantastiske idrettsprestasjoner. Jakken fra 3-mila må jo være Norges dyreste jakke, skriver Cathrine Bull, markedsansvarlig i Swix Sport, i en melding.

Unntak fra gullvinnere
Swix melder om ekstraordinær stor interesse for gull-jakkene og uttallige henvendelser fra interessenter som ønsker og kjøpe en gulljakke. Men med mindre en fikk tilslag på budet sitt i auksjonen, kan det vise seg å bli vanskeligere sagt enn gjort å få tak i en av gulljakkene. Swix har besluttet at gulljakken aldri kommer til å bli tilgjengelig i butikkene.

Likevel finnes det unntak. Eldar Rønning fikk en gulljakke i gave av en av sine private sponsorer som mener at Eldar fortjener å skinne litt ekstra denne sesongen.

De fjorten jakkene ble donert til syv forskjellige gode saker og organisasjoner. Aktiv mot Kreft, Redd Barna, Right to Play, Langrennssportens Venner, Leger Uten Grenser, Radiumhospitalets barneavdeling og en organisasjon som jobber for afrikanske løveunger. Aktiv mot kreft fikk den helt klart største delen av potten med nærmere en halv million kroner i inntekt fra jakkene.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag