NA24.no

Foto: Knut Falch / SCANPIX (SCANPIX)

- Må legge kortene på bordet

Petter Stordalen forventer at Oslo Havn innrømmer at de har feilet.

Oslo Havn inviterer onsdag til pressekonferanse om det de kaller «ureglementert dumping av forurensende sedimenter i forbindelse med miljøprosjektet Ren Oslofjord».

NA24 - din næringslivsavis

- Kanskje vi er så heldige at de legger alle kortene på bordet. At de innrømmer at det har vært et mislykket prosjekt og at det har vært brudd på konsesjonen. Nå er dette dokumentert så mange ganger at ingen fornuftige mennesker tviler på det, forteller investor og miljøaktivist Petter Stordalen til NA24.

Har brukt millioner
Stordalen har brukt flere millioner kroner på å bevise at dypvannsdeponiet i indre Oslofjord ikke renser, men forurenser fjorden. Han har til og med blitt politianmeldt sammen med Arbeiderparti-politiker Rune Gerhardsen for ulovlig opphold i nærheten av deponiet.

- Jeg forventer at de legger kortene på bordet, legger han til.

Pressekonferansen kommer halvannen måned etter at Oslo Havn sist innkalte til pressekonferanse. Den gang var beskjeden at all uønsket spredning fra dypvannsdeponiet fra Malmøykalven ble avvist.

- Stor spredning
Pressekonferansen ble arrangert som et resultat av at Innbyggerinitiativet på Nesodden hadde analysert ekkoloddata, som de endelig hadde fått tilgang til fra Secora. Innbyggerinitiativet var entydige i sin konklusjon:

«Ekkoloddmålinger fra Secora viser stor spredning av slam fra sjødeponiet ved Malmøykalven.»

Ifølge Innbyggerinitiativets beregninger kan så mye som 90.000 kubikkmeter slam ha rent ut av deponiet.

Oslo Havn arrangerte sin pressekonferanse uten å ha analysert disse ekkoloddataene.

Onsdag skal Oslo Havn, Secora, Det Norske Veritas og NIVA (Norsk institutt for vannforskning) legge frem funn og konklusjoner som er gjort i forbindelse med påstander i media om reglementert dumping av forurensede sedimenter ved Malmøykalven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere