*Nettavisen* Økonomi.

- Må umyndiggjøres eller legges inn

Trygve Hegnar anklager medaksjonærer for å ha sikret seg gjennom tilleggsavtale.

14.01.09 08:01

Etter at Trygve Hegnar kjøpte seg inn i Gyldendal, og ble nest største aksjonær, har han kranglet med stor eier Erik Must og Kjell Ulrichsen.

NA24 - din næringslivsavis

Etter at Must kjøpte Ulrichsens aksjer, og la inn bud på Hegnars Gyldendal-pott, har Hegnar igjen vært på krigsstien. Rett før jul godkjente Oslo Børs Musts bud på 350 kroner pr. Gyldendal-aksje. Hegnar mener at budet burde vært 406 kroner, noe som er snittkursen i 2008. Børsen mener imidlertid at man ikke kan tillegge markedskursen særlig vekt, da det i hovedsak bare finnes én kjøper i markedet; nemlig Hegnar.

- I beste fall må dette kunne kalles en logisk brist. Riktignok er jeg en kjøper, men det er jo veldig mange selgere der ute, som alle i gjennomsnitt forlangte 406 kroner per aksje i fjor, sier Hegnar til Dagens Næringsliv.

Og han gir seg ikke:

- Dette er en brøler fra børsens side, sier han.

Hegnar påstår at han har tilbudt Ulrichsen 600 kroner per aksje. Likevel valgte Ulrichsen å selge sine aksjer til Must for 350 kroner. Det får Hegnar til å påstå at det er en stor sannsynlighet for at det finnes en tilleggsavtale som betyr at Ulrichsen får betalt mer enn han skal ha.

Dette avvises av Ulrichsen, som mener Hegnar er på tynn is.

- Det er helt utenkelig for meg å inngå en avtale med Must eller andre, som ikke har forankring i virkeligheten ved at prisen er satt lavere enn den i realiteten er. Jeg kan forsikre Hegnar, nok en gang, at 350 kroner er den reelle prisen, som jeg mener er en god pris for aksjene i Gyldendal. Jeg kjenner også meget godt de rettslige konsekvensene ved å holde faktum skjult hva gjelder prisen jeg fikk, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag