NA24.no

- Må være kjapp på foten

Sist oppdatert:
Aksjesjef anbefaler tre aksjer på Oslo Børs, men mener en må følge markedet tett fremover.

- Det har den siste tiden vært et mer positivt marked enn i høst. Det er bra, det, og en kan se folk smile på meglerbordene igjen, sier aksjesjef Ståle Bjørnstad i Handelsbanken til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Han tilbringer helgen i solskinn på Hardangervidda, og ser lyst på tilværelsen om dagen.

Priset inn negative nyheter
Aksjesjefen tror ikke dårlige nyheter fra selskapene på børsen betyr like mye om dagen, da mange negative nyheter allerede er godt priset inn i markedet.

- Vi tåler litt dårligere tall og litt dårligere uttalelser fra selskapene. Mye er priset inn, og aksjer er fremdeles veldig billig. Men det er altfor tidlig å se om dette er et bearmarked-rally eller om det allerede har snudd. Til det er vi for usikre på makrobildet, fremhever han.

Oslo Børs har hoppet opp og ned som en jojo den siste tiden, men likevel unngått de store nedturene som i høst. Bjørnstad vil likevel være forsiktig med å omtale børsen som et Casino, eller som at det er som å spille på lotto.

- Det høres da ut som om det bare handler om flaks om dagen, men man må selv ta en risiko om hvor en ønsker å plassere pengene sine. Det er faktisk slik at det om dagen er enklere å finne kjøpskandidatene enn short-kandidatene, sier han.

Anbefaler tre aksjer
Og dette er tiden for de større selskapene med god likviditet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Bjørnstad anbefaler disse tre aksjene:

  • Yara
  • Seadrill
  • REC

- Men alt avhenger av nyhetene som kommer fra selskapene. Likevel er vi mest komfortable med disse tre. Privatpersoner og småinvestorer må imidlertid være veldig kjappe på foten i dagens marked. En kan ikke sette alle pengene i aksjemarkedet og tro at vi ikke skal få noen sterke downturns, mener han.

God avkastning i aksjemarkedet
For Bjørnstad vil ikke utelukke at bunnen er nådd, og poengterer at det kommer an på hvor godt tiltakspakker og rentekutt biter i markedet.

- Men det er klart at det blir vanskelig å finne alternative plasser å få god avkastning med så store stimulipakker fra myndighetene og en så kraftig rentenedgang . Da ser en at aksjemarkedet er en god plass å plassere pengene sine, sier han til NA24.

Han tar imidlertid forbehold om at ting kan endre seg dramatisk på Oslo Børs, dersom for eksempel oljeprisen mot formodning skulle falle ned på 20 dollar fatet.

- Vi vet også at selskaper har finansieringsproblemer, vi vet at markedet er svakt, vi vet at tapene for bedrifter i Norden og Baltikum vil gå kraftig opp, men spørsmålet er hvor hardt det slår for selskapene. Det er vanskelig å spå, mener han.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere