NA24.no

- Man blir litt skyggeredd

Foto: Knut Falch (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Yara-underskuddet skremmer investorene på børsen.

Gjødselselskapet Yara la tirsdag morgen frem et underskudd på 2,1 milliarder kroner.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Dette var langt verre enn ventet, og investorene på Oslo Børs svarte med å sende aksjen ned 10 prosent det første minuttet i handel. Klokken 11.00 har aksjen hentet inn noe av det tapte og faller med 5 prosent.

- Verre enn ventet
- Tallene var ved første øyekast verre enn ventet på alle områder, og man blir litt skyggeredd når det kommer slike tall, sier Jann Molnes, porteføljeforvalter i Holbergfondene.

- Det virker som om selskapet tar hardt i for 2008, med ganske store nedskrivninger, for å gjøre seg ferdig med året og starte med blanke ark.

Les mer om resultatet: Illeluktende fra gjødselkjempe

Januarleveransene til Yara var 40 prosent svakere enn samme periode i fjor, og markedet likte hverken dette eller at selskapet måtte endre regnskapene for andre og tredje kvartal.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Billig aksje
- Det at man måtte endre regnskapene, var overraskende, sier Molnes. Forvalteren er likevel relativt fornøyd med tallene, til tross for milliardunderskudd og regnskapstrøbbel.

Se innslag med TV 2 Nyhetskanalen. Artikkelen fortsetter under videovinduet.

287786

- Det er andre halvdel av sesongen man nå må satse på. Og det kan som nevnt se ut som om selskapet nå tar litt ekstra i for å renske bøkene sine. Alt annet like kan man nå håpe på en normalisering, og i så tilfelle kan Yara fremstå som svært billig fremover, mener Molnes.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere