NA24.no

- Man er på skolen for å lære, ikke maskere seg

FORBUDT: Onsdag ble det vedtatt at det er forbudt med ansiktstildekning i undervisningssituasjoner i Telemark.
FORBUDT: Onsdag ble det vedtatt at det er forbudt med ansiktstildekning i undervisningssituasjoner i Telemark.
Sist oppdatert:
På disse videregående skolene innføres det forbud.

(Telemarksavisa): Telemark fylkeskommune innfører forbud mot heldekkende hodeplagg på alle de videregående skolene.

Som TA fortalte i forrige uke, vil fylkesrådmannen forby elever og ansatte ved de videregående skolene å bruke ansiktsdekkende hodeplagg. Endringen foreslås i forbindelse med revidering av det felles ordensreglementet for alle skolene.

Onsdag ble det nye reglement enstemmig vedtatt av politikerne i Hovedutvalg for kompetanse. Men det ble gjort en endring i forslaget fra rådmannen, slik at forbudet kun blir gjeldende i undervisningssituasjonen. Det var fungerende utvalgsleder Helle Hogner (SV) som fremmet endringsforslaget.

- Vanskelig sak
– Vi gjør en presisering i regelverket, at forbudet mot ansiktstildekning kun gjelder i undervisningssituasjonen. I rådmannens forslag kunne det tolkes som forbud mot slike plagg også på skoleveien. Det er å gå for langt. Eksempelvis er det mange elever som går med skjerf foran ansiktet når det er kaldt. Men i undervisningssituasjonen blir det hemmende, sier Hogner.

Hun synes dette har vært en vanskelig sak.

– Dette er jo et inngrep i folks frihet til å kle seg og framstå som de ønsker. Men så lenge det hindrer effektiv undervisning, må vi sette undervisning først, sier Hogner.

- På skolen for å lære
Rådmannens forslag til reglement fikk tre stemmer, to fra Frp og en fra Høyre. Men Thorleif Vikre (Frp) er likevel godt fornøyd med vedtaket.

– Man er på skolen for å lære, ikke maskere seg. Dette er gode regler som fremmer god læring. Kroppsspråk og mimikk er vesentlig i en undervisningssituasjon, sier Vikre.

De nye reglene trer i kraft fra 1. april. Flere fylkeskommuner og høyskoler har alt innført regler for slike hodeplagg. Høgskolen i Telemark innførte i høst et generelt forbud mot niqab.

Les flere saker fra TA.no her!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

¨


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere