NA24.no

- Markedet er ekstremt sterkt

Sist oppdatert:
Lyse utsikter for laksesektoren, spår analytiker.

Analytiker Samir Bendriss i ABG Sundal Collier ser lyse utsikter for laksesektoren i tiden fremover.

NA24 - din næringslivsavis

Det kommer fram i en ny rapport han sendte ut til sine kunder torsdag ettermiddag.

- Prisene i Chile og Canada er bedre enn antatt og det er det som driver endringene i mine estimater, sier Bendriss til NA24.

Analytikeren påpeker at prisene er over historisk nivå i januar og nær all time high i Chile.

- Sterk etterspørsel
- De norske lakseprisene var sterke tidlig i januar, men gikk ned mot slutten av måneden. Til tross for 20 prosent tilbudsvekst var gjennomsnittsprisen 27,50 kroner per kilo for måneden, og det forteller at etterspørselen er ekstremt sterk, sier Bendriss til NA24.

Med en moderat tilbudsvekst på seks prosent i Norge og globalt på åtte prosent tror analytikeren på snittpriser på 27 kroner kiloen i 2007.

- Vi mener at etterspørselen fortsatt skal være solid. Markedet i Russland har tatt seg opp, nye markeder, spesielt i øst-Europa åpner opp, skriver Bendriss.

I tillegg påpeker analytikeren at utbruddet av fugleinfluensa i Japan og Storbritannia kan medføre positive prisreaksjoner.

Aqua Chile
Bendriss forventer snarlige nyheter i spillet om Aqua Chile, hvor Cermaq 18. januar meldte om at de var i samtaler om eventuelt oppkjøp.

- Cermaq er i fusjonssamtaler med Aqua Chile, og vi ser ikke bort fra at Marine Harvest kan være en rival. Uansett hva som hender med Aqua Chile er det flere andre potensielle kandidater, både i Chile og Norge, skriver Bendriss.

Hever kursmålet
Lakseselskapene på Oslo Børs leverer fjerdekvartalstall de neste ukene, og ABG Sundal Collier har hevet kursmålet for alle tre. Bendriss konkludere med at stabilt høye priser i Norge og økende priser på det amerikanske markedet vil slå inn på bunnlinjen for oppdrettsselskapene.

- Vi venter gode resultater som følge av lave kostnader og positiv utvikling i kontraktsprisene, skriver analytikeren.

Cermaq rapporterer kvartalsresultat 15. februar, Lerøy 26. februar, mens Marine Harvest kommer med sine tall for fjerde kvartal 1. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere