NA24.no

- Markedet ført bak lyset

Sist oppdatert:
Microsoft-oppkjøpte Fast Search endret i all stillhet 2006-regnskapet.

- Finansmarkedet har vært ført bak lyset på en måte jeg ikke kan huske maken til, sier analytiker Arild Nysæther i Fondsfinans til Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

For Fast-overskuddet på 15 millioner ble gjort om til et underskudd på 200 millioner etter at Kredittilsynet refset søkeselskapets regnskapsføring. Resultatene av tilsynets gjennomgang kom i en liten børsmelding fredag morgen, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er nesten rart at dette ikke får konsekvenser for noen i selskapet, sier fondsanalytiker Nysæther.

Driftsinntektene ble redusert med rundt 20 prosent i 2006-regnskapet, og de nye tallene viser at Fast Search and Transfer bare fikk en driftsvekst på syv prosent. Problemet skal være at avtaler som ikke var betalt for eller usikre ble ført som driftsinntekter i 2006 og i begynnelsen av fjoråret.

Driftsinntektene for 2007 måtte også nedjusteres med over ti prosent.

- Jeg forstår ikke at dette går an. Selskapet har kommunisert høye vekstrater overfor markedet i lang tid, og mange aksjonærer har kjøpt aksjer på dette grunnlaget, og mange har tapt på dette, sier analytiker Arild Nysæther i Fondsfinans.

Fast Search ble kjøpt opp av Microsoft tidligere i år, og selskapet blir snart tatt av børs. Investorkontakt Geir Harald Aase i Fast er overrasket over Nysæthers utspill. Han tror heller ikke de endrede tallene vil overraske Bill Gates og Microsoft.

- Vi har allerede varslet om at en måtte regne med store justeringer på tallene, sier han til Dagens Næringsliv.

Aase avviser at store kontrakter er forsvunnet, og hevder endringene i regnskapene i hovedsak dreier seg om en periodisering av inntekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere