NA24.no

- Martine-saken har gjort sterkt inntrykk

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Det norske oljeselskapets toppsjef håper den mye omtalte saken løses så fort som mulig.

Det omstridte oljeselskapet DNO har igjen vært i fokus denne høsten, etter en konflikt med Oslo Børs om formidlingen av en eierandel gjennom den nordirakiske selvstyreregjeringen.

Det er imidlertid ikke bare i Irak selskapet opererer. Selskapets rolle i det arabiske landet Jemen har vært omstridt, særlig på grunn av partnerskapet med et av selskapene til faren til den mistenkte drapsmannen til Marine Vik Magnussen.

Les: - Lover å stille Abdulhak for retten

Etter at den norske studenten ble drept i London, har hennes familie og vennegruppe jobbet hardt mot alle som har tilknytning til medstudenten Farouk Abdulhak.

- Vi synes det er både beklagelig og betenkelig at deler av norsk media finner grunn til å kople DNO inn i denne saken, svarer DNO-sjef Helge Eide til NA24.

- Føler med familien
Likevel sier Eide at Martine-saken har gjort et sterkt inntrykk på alle de som jobber i selskapet hans.

- Den tragiske Martine-saken har gjort et sterkt inntrykk på oss som arbeider i DNO. Våre tanker går til familien, og vi håper at saken blir løst så snart som mulig, opplyser han til NA24.

Det er viktig for Eide å presisere at DNO har liten innvirkning på Farouk Abdulhaks far, Shaher Abdulhak, og hans selskaper. Han trekker sammenligningen til samarbeidende selskaper på norske oljelisenser i Nordsjøen.

- Selskapet Ansan Wikfs, hvor familien til Shaher Abdulhak har eierinteresser, er en av våre partnere i noen av de lisensene vi er operatør for i Jemen. DNO opererer mange lisenser i Jemen og vi har forpliktelser overfor såvel alle våre partnere i lisensene samt landets myndigheter - på samme måte som for eksempel vil være tilfellet på norsk sokkel, opplyser Eide til NA24, og legger til at selskapet hans ikke har noen planer om å trekke seg ut av det omstridte arabiske landet.

Trues av amerikanerne
Jemen har de siste dagene blitt en het internasjonal potet. Årsaken er at Al-Qaidas gruppe i Jemen har påtatt seg skylden for terrorforsøket mot et fly på vei til Detroit i USA 1. juledag.

Les: Med denne trusa skulle flyet sprenges

Den unge nigerianeren som sto bak terrorforsøket, Umar Farouk Abdulmutallab, skal i avhør ha advart om nye angrep fra likesinnede i Jemen. Den amerikanske presidenten har deretter svart med trusler om å bombe deler av det arabiske landet.

- Tror du dette vil påvirke deres virksomhet i Jemen?

- DNO har operert i Jemen i over 10 år, og der har ved noen tidligere anledningher også vært hendelser som har satt fokus på sikkerhetssituasjonen i landet. I løpet av disse 10 årene har vi aldri erfart at slike hendelser har påvirket våre operasjoner. Nå som tidligere følger vi utviklingen i situasjonen. Ut fra den informasjonen vi har i dag kan vi ikke se at den siste tids hendelser vil påvirke vår virksomhet i Jemen, svarer Eide til NA24.

DNO-toppen vil ikke spekulere i om det siste terrorforsøket vil føre til at USA og andre stater vil legge hindre i veien for ytterligere investeringer i oljefelter i Jemen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere