NA24.no

- McCain støtter skatteparadis

Full krig om makten i USA.

Demokratenes visepresidentkandidat Joe Biden hevder at den republikanske presidentkandidaten John McCain beskytter skatteparadis verdt flere milliarder dollar for amerikanske forsikringsselskap, ifølge Associated Press.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag sa Biden at McCain har lovet å gå imot ethvert forslag som kan lukke et smutthull i Bermuda der amerikanske selskap gjemmer unna mellom fire og syv milliarder dollar fra amerikanske skattemyndigheter.

Store skattefordeler
Biden referer til en skattelovsbestemmelse som noen forsikringsselskap kan benytte seg av for å slippe unna mye av skatteplikten de har til USA. Selskapene som tilbyr forsikringer mot brann, eiendom og tap direkte knyttet til ulykker, som for eksempel skipbrudd, har nemlig lov til å etablere kontor i Bermuda og overføre premiene de får inn dit, for så å behandle dem som forretningsutgifter.

Dette fører til avdrag som fjerner millioner av dollar fra skattbart overskudd, noe som koster de amerikanske skattemyndighetene fire milliarder dollar eller mer i året.

Hint om korrupsjon
Biden hevder også at McCains kampanje mottok 50.000 dollar fra flere ledere i forsikringsbransjen samtidig som han i motytelse lovet å blokkere forsøk på å stenge dette smutthullet.

For å understreke anklagene henviste Biden, ifølge Associated Press, til en avisartikkel fra Bermuda i fjor der McCain lovte å forsvare skattefordelene til forsikringsselskap lokalisert der.

- Vi har en kultur i Washington der de veldig få rike og mektige har en plass ved bordet og alle andre er på menyen, raste Biden.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere