NA24.no

- Meget skuffende på Blåmannen

Sist oppdatert:
En lovende brønn på Blåmannen-prospektet var tom. Hovedeier Revus er meget skuffet.

HOUSTON (NA24): Statoil har, som operatør for utvinningstillatelsen 037D, avsluttet boringen av avgrensningsbrønn 33/9-20 S uten å påvise hydrokarboner, melder Oljedirektoratet torsdag ettermiddag.

Målet for brønnen var å undersøke potensialet for olje og gass i sandsteiner av jura alder (Brent gruppen) i et prospekt kalt Blåmannen.

- Boreresultatene fra Blåmannen er overraskende og meget skuffende. Vi hadde store forhåpninger til denne brønnen, som ble boret kun 800 meter fra påviste reserver, og må bare konstatere at vi ikke har funnet olje, sier adm. direktør Harald Vabø i det lille oljeselskapet Revus, som er største eier på Blåmannen.

- Det er samtidig viktig å understreke at resultatene fra Blåmannen ikke vil påvirke våre øvrige planer. Vi har en svært solid balanse og tilstrekkelig finansiell løfteevne til å gjennomføre vårt planlagte omfattende program for lete- og avgrensningsboring, sier Vabø i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Store forhåpninger
Revus-ledelsen har tidligere gitt uttrykk for meget store forhåpninger til Blåmannen. Forventningene til testresultatene har trolig bidratt til at Revus-aksjen har steget kraftig de siste par månedene.

Aksjen var torsdag oppe i 64,25 kroner, det høyeste nivået siden i fjor høst, og endte på 63,75 kroner.

Vurderer sidesteg
Avgrensningsbrønnen ble sidestegboret fra Murchison-plattformen på britisk side. Brønnen er avsluttet, men et sidesteg vurderes for videre utforskning av Blåmann-prospektet, ifølge meldingen fra Oljedirektoratet.

Blåmannen-prospektet ligger vest for Delta-funnet 33/9-6 og cirka tre kilometer nordøst for Murchison-plattformen.

- Størrelsen på volumestimatene i Delta-funnet (brønn 33/9-6) er uavhengig av resultatet fra brønn 33/9-20 S og forblir dermed som før med 1.5 millioner fat. Delta vil dermed fremdeles bli evaluert for avgrensning og utbygging, heter det fra Revus.

Selv om Statoil er operatør, er Revus største eier i utvinningstillatelsen, med 78,125 prosent. Statoil har resten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere