NA24.no

- Meglere ber takstmenn lyve

Foto: Foto: Scanpix (SCANPIX Scanpix)
Sist oppdatert:
Én av to takstmenn skal ha blitt bedt om å skjule feil og mangler på boliger.

NRK Forbrukerinspektørene har vært i kontakt med 1200 takstmenn, og kommet frem til at 43,2 prosent av de 620 som har svart, forteller at megler har bedt dem om å utelate og lyve om funn i sine rapporter.

- Jeg har for eksempel fått beskjed om at jeg ikke måtte nevne at jeg hadde funnet råte. Megler ville ha det fjernet fra rapporten, fordi han tross alt hadde planer om å få solgt boligen, sier takstmann Carsten Lockert, ifølge NRK.

Forbrukerrådet sier norske boligkunder bør ta funnene på alvor; det er dem dette rammer.

- Vi har jo hatt mistanker om at dette kunne forekomme, men er overrasket over at omfanget er så stort, sier Torgeir Øines, underdirektør i Forbrukerrådet, til NRK.

Meglere som eventuelt har presset på for å skjule sannheten, går fri. De har ikke noen form for ansvar her, sier Øines. Men selger av huset risikerer å bli stilt til ansvar for feil som blir dekket over, selv om han ikke har visst om jukset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere