NA24.no

- Microsoft er døde

Sist oppdatert:
Microsoft får igjen så hatten passer, og omtales nå som et kjedelig selskap med gamle ideer og mangel på fokus.

I forrige uke gikk spaltist John Dvorak til frontalangrep på Internet Explorer og omtalte dette som Microsofts største og dyreste tabbe noen sinne.

Tegn på at Microsoft er døde
Nå går han igjen til angrep på Microsoft i en kommentar hos Marketwatch, og har skrevet en sak som han kaller «Åtte tegn på at en programvaregigant ligger død i vannet».

I sine krasse utfall mot selskapet påpeker han først og fremst at det ikke er noe som skulle tilsi at selskapet ikke kommer til å tjene masse penger, men at problemet er at det ikke skjer noe spennende med unntak av Xbox 360.

Her er Dvorks åtte tegn på at Microsoft er i ferd med å dø:

1. Microsoft Vista: Han omtaler operativsystemet som noe som nå er så sent ute at det ikke en gang vil nå julesalget, og når det endelig kommer vil det ha fått fjernet alle sine spennende funksjoner som først var annonsert, og vil dermed bare være en liten oppiffet versjon av Windows XP.

2. Office 2007: Dvorak omtaler dette som et produkt som ikke gjør stort annet enn å sørge for at pakken holder sin dominerende posisjon, og at det ikke inneholder noen «må ha»-elementer. At pakken vil komme i syv forskjellige utgaver gjør ikke saken bedre.

3. MSN er et prosjekt som skulle vært lagt ned for ti år siden. Ifølge Dvorak burde Microsoft holde seg unna reklameverdenen, og heller kjøpe reklame fremfor å selge. Han mener det er helt uforståelig at Microsoft blir oppfordret til å fortsette på den måten.

4. MSN Search: Bare mer av meningsløsheten med å selge annonser.

5. Xbox 360 kunne ha vært en dominant spillplattform og underholdningssenter, men Dvorak mener Microsoft ikke klarte å forutse at Sony ville få problemer, og dermed gikk glipp av sjansen til å bli størst.

6. Pad-baserte datamaskiner: Dvorak peker på at Gates mente dette ville være fremtiden, og siden har ingen sett det.

7. Dot Net-satsingen: En av de gode satsingene til Microsoft, men Dvorak mener de ikke har klart å håndtere konkurransen fra åpen programvare som er gratis og nesten like bra på noen annen måte enn å klage.

8. Fokuset på Google: Ifølge Dvorak har Microsoft en tendens til å bli distrahert av andre selskaper med suksess som ikke er en konkurrent. Dvorak mener Microsoft ser på alle som opplever medgang som en fiende. Selskapets forsøk på å slå Google i samarbeid med Yahoo mener han er uverdig Microsoft.

- Hvis investorene ser lys i enden av tunellen er det fint for dem. Jeg ser det i alle fall ikke. Jeg ser et selskap som har slått seg ned og blitt store, lønnsomme, kjedelige – og mangler skikkelig fokus og gnist, konkluderer ham med.

Ifølge tall fra Yahoo har Bill Gates solgt seg ut av Microsoft med over en milliard dollar bare i løpet av to uker av februar.

Les hele utfallet mot Microsoft her. Basert på diskusjonen om artikkelen i etterkant er det åpenbart at ikke alle er helt enig med Dvoraks analyse av situasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere