*Nettavisen* Økonomi.

- Minner om Irak-krigen

Foto: (TV 2)

Styrelederen sammenlignes med komiske Ali av Monica Kristensen Solås advokat, etter en dag preget med kaos.

20.12.05 23:08

Monica Kristensen Solås skrev i kveld under på avtalen som gir henne lønn i to år fra Redningsselskapet.

- Hun slutter fra og med i dag, sa styreleder i Redningsselskapet Magnus Stangeland til TV 2 seint i kveld.

- Vi ser fram til å gå inn i en ny periode, la han til.

Uttalelsene til Stangeland vekker på nytt bestyrtelse hos Monica Kristensens advokat Arvid R. Ødegård.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarl Fr. Erichsen/Scanpix

- Han fremstiller det som om hun er helt ute. Og det er igjen et eksempel på dobbeltkommunikasjonen som har vært i denne saken. De må gjerne fortsette å herje, men det minner litt om informasjonsministeren i et gulfområde under krigen, sier Ødegård til TV 2 Nettavisen, med tydelig henvisning til Saddam Husseins informasjonssjef som seinere bare gikk under navnet komiske Ali.

Lønn i to år
Utgangspunktet for avalen er at Kristensen Solås vil stå ut åremålsperioden på to år - men ikke som generalsekretær.

- Avtalen er konfidensiell, men hun vil stå perioden fullt ut og hva hun skal gjøre i perioden skal defineres av det nye styret.

- Hva synes Solås om avtalen?

- Hun har aldri knyttet spesielt prestisje i å sitte som generalsekretær og er avslappet til avtalen. Hun får nå mulighet til å jobbe for selskapet blant annet i prosjektarbeid eller andre oppgaver dersom det nye styret ønsker det, sier Ødegård.

- Bløff
Dagen startet med styremøte i Redningsselskapet og oppslag i Dagbladet om at Solås også hadde lest e-posten til sin forgjenger Anne Enger Lahnstein. Ren bløff, sa Solås om det.

Og mens styremedlemmene gikk inn og ut av møtet på Gardermoen kom pressemeldingen om at over 40 ansattes e-post var blitt gransket av den nå avgåtte generalsekretæren.

- Det tallet er i beste fall en misforståelse, tallet kan ikke stemme, sier Solås advokat om det.

Seinere tirsdag ettermiddag ble den samme pressemeldingen fjernet fra Redningsselskapets hjemmesider.

Og farsen fortsatte mens Monica Kristensen Solås sto og fiklet med Redningsselskapets nål på Karl Johan for å bli intervjuet av TV 2. For samtidig sto styreleder Magnus Stangeland på Gardermoen og sa:

- Angående Monica Kristensen Solås, så har vi kommet fram til en omforent løsning, der hun fratrer fra i dag som generalsekretær i Redningsselskapet.

- Sjokk
Solås på sin side var på det tidspunktet fremdeles sikker på at hun vil få en videre rolle i Redningsselskapet. Men midt i intervjuet kommer beskjeden fra Gardermoen.

Solås blir tydelig forfjamset av budskapet fra styremøtet.

- Hva er din reaksjon på det, spør TV 2s reporter. Det tar flere sekunder før han får svar:

- Fullstendig sjokk.

- For det var ikke det du var forespeilet?

- Nei, jeg snakket med Magnus Stangeland for fem minutter siden, sier hun.

Solås hadde i løpet av tirsdagen hatt en rekke samtaler med styremedlemmer for å finne en løsning på konflikten. Hun har hele tiden ønsket å fullføre kontraktsperioden i selskapet, og har hatt ønske om å få mindre sentrale oppgaver i de to årene som gjenstår av kontraktsperioden. Det var en løsning hun trodde styret var med på.

- Jeg fatter ingen ting. Det er helt - helt - meningsløst. Det er en måte å behandle andre mennesker på som sjokkerer meg så inderlig, sier Solås og rister på hodet.

Tilbake på Gardermoen sto Stangeland og fortalte at Solås virker fornøyd med løsningen – hun selv mener hun ikke har hørt noe om.

Men seint i kveld fikk Stangeland signaturen. Dermed var farsen i redningsselskapet komplett – i hvertfall for denne dagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag