- Mistenker at Telenor har brutt loven

Konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas, styreleder i Chandra og administrerende direktør i Uninor Stein Erik Vellan Under lanseringen av Uninor i India

Konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas, styreleder i Chandra og administrerende direktør i Uninor Stein Erik Vellan Under lanseringen av Uninor i India Foto: (Telenor)

Indiske myndigheter skal ha beordret en undersøkelse av aksjeinvesteringen til den norske telegiganten.

20.09.10 18:51

Det er ikke bare problemer med inntjeningen som rammer Telenors kjempesatsing i India. Nå har indiske myndigheter beordret starten av en undersøkelse av forholdene rundt Telenors aksjeinvestering i det indiske mobilselskapet Uninor.

- Vi har ikke mottatt noe fra myndighetene i denne saken, og ønsker ikke å kommentere slike avisspekulasjoner, sier Telenor-talsmann Glenn Mandelid til NA24.

Tre års klausul
Indiske medier skriver nå at landets myndigheter vil granske hvorvidt reglene ved utdelingen av mobillisenser i det gigantiske landet er blitt fulgt.

I januar 2008 delte indiske telemyndigheter ut fire nye mobillisenser. Flere av de som mottok lisensen, snudde seg deretter rundt og fikk inn ny aksjekapital i selskapene. En av dem var Unitech Wireless , som fikk inn Telenor på eiersiden etter en større emisjon.

Spørsmålstegnet fra myndighetene er om en aksjeemisjon er det samme som et rent salg av aksjer. I lisenskravene var det nemlig slått fast at det ikke var lov å selge lisensen videre til utenlandske aktører i en tre års periode.

- Alle de pengene vi har gått inn med har blitt til arbeidskapital i selskapet, sier Mandelid.

Han avviser dermed at Telenor inntreden i Unitech var et rent aksjekjøp.

Politiske kontroverser
Den siste tiden har den indiske politikken rundt telelisenser vært diskutert.

Denne måneden stilte indisk høyesterett spørsmål til landets kommunikasjonsminister A. Raja om årsaken til at myndighetene var sene med å granske påstandene om korrupsjon i forbindelse med lisensutdelingene.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag