NA24.no

- Morderisk spritproduksjon

Sist oppdatert:
Fidel Castro er tilbake- som fast spaltist.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den cubanske lederen pleier aldri å skrive innlegg i aviser, men for andre gang på kort tid har Castro tatt pennen fatt og kritisert USAs satsing på etanol som alternativ energikilde i dagsavisen Granma, skriver sr.se

NA24 - din næringslivsavis

Det blir spekulert i om avisskriveriet er en måte å forberede seg til en tilbakekomst i førersetet, etter åtte måneders langt sykefravær. Andre mener avisinnleggene blir det eneste folket får høre fra den falne diktatoren.

Det er likevel artiklenes innhold som har vakt mest oppsikt. Den første skrev han straks etter det nylig avholdte toppmøtet mellom Brasils president Lula da Silva og George Bush i Camp David. Her ble de enige om å øke produksjonen av etanol rundt om i verden.

I den andre artikkelen skriver Castro at den økte produksjonen vil føre til et massemord, fordi satsingen innebærer å benytte jord som kunne vært brukt til matproduksjon. Han skriver at hans egne metoder for å spare energi er langt mer miljø- og menneskevennlig, og oppfordrer heller presidentene til å bytte ut vanlige lyspærer med sparepærer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere